Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Το Αθλητικό Σωματείο "Σκακιστική Άνοιξη" είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μελών της Δημοτικής, Σχολικής και Εκκλησιαστικής αρχής της Άνοιξης με μία ομάδα ισχυρών ερασιτεχνών σκακιστών και καλλιεργεί αποκλειστικά το ΣΚΑΚΙ. Οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν εξαρχής είναι η προσφορά στη νεολαία της πόλης μας μέσω της εκπαιδευτικής αξίας του αθλήματος, η ανάδειξη νεαρών σκακιστών και η δημιουργία μίας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής ομάδας η οποία με τις διακρίσεις της θα προβάλλει την Άνοιξη.

Το σωματείο ιδρύθηκε (Ιούνιος 2006) επίσης με τη φιλοδοξία να καλύψει το εως τότε σημαντικό κενό στη σκακιστική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής και να συσπειρώσει τους φίλους του σκακιού που κατοικούν σε αυτήν.

Στον πρώτο μόλις χρόνο από την ίδρυσή της η "Σκακιστική Άνοιξη" έχει να επιδείξει σημαντικό έργο σε διάφορους τομείς.
Αγωνιστικά: Ξεκινώντας τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις το 2007,
 • Η ομάδα μας έχει ήδη κατακτήσει τη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση της Αττικής (Κύπελλούχος Αττικής 2007 από 64 σωματεία) και μάλιστα στην παρθενική της εμφάνιση σε αγώνες, σημειώνοντας νίκες επί παραδοσιακών δυνάμεων στο Αττικό σκάκι όπως ο Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού (Ομάδα Α' Εθνικής Κατηγορίας) και ο Σ.Ο. Παγκρατίου , ιστορικών συλλόγων όπως ο Πανελλήνιος Γ.Σ. και ο Πανιώνιος Γ.Σ..Σ. ενώ στον τελικό επικράτησε και του Α.Σ. Παπάγου.
 • Κατέκτησε με 7/7 νίκες το Πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας Αττικής και προβιβάστηκε στην Α' Κατηγορία
 • Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην Αττική στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού(28 ομάδες) (RAPID) τα έτη 2007 και 2009
 • Συμμετείχε με νεαρούς σκακιστές στο Διασυλλογικό Κύπελλο Κάτω των 12 ετών μόλις δύο μήνες από την αναγνώριση της από την Ε.Σ.Ο. και μάλιστα με αξιόλογα αποτελέσματα (τρείς ισοπαλίες και δύο ήττες)
 • Τον Φεβρουάριο του 2008 κατακτά το τέταρτο σε διάστημα ενός χρόνου τρόπαιό της καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο Κύπελλο Αττικής.
Η ομάδα συνεχίζει την πορεία της κερδίζοντας κάθε χρόνο τον προβιβασμό της στην ανώτερη κατηγορία:
 • Την αγωνιστική περίοδο 2008 κατακτά με 9/9 νίκες το Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Αττικής και προβιβάζεται στην Γ'Εθνική Κατηγορία.
 • Την αγωνιστική περίοδο 2009 ισοβαθμεί στην 1η θέση του πρωταθλήματος Γ'Εθνικής (6 νίκες και μία ισοπαλία) και προβιβάζεται στην Β' Εθνική Κατηγορία.
 • Tον Μάρτιο του 2011 κατακτά με επτά νίκες και μία ήττα το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στην Α' ΕΘνική Κατηγορία (Π.Ο.Α.) του 2012. 
 • Προκρίνεται από την Αττική και συμμετέχει τον Ιούλιο του 2012 στην τελική φάση της Α' Εθνικής Κατηγορίας καταλαμβάνοντας την 14η θέση Πανελληνίως (και 4η θέση μεταξύ των σωματείων της Αττικής)  Προπονήσεις - Τμήματα Υποδομής:
  Στις δραστηριότητες (μαθήματα,αγώνες κ.α.) του συλλόγου συμμετέχουν ήδη πάνω από 35 παιδιά από τον νέο πλέον "Καλλικρατικό" Δήμο Διονύσου (Άνοιξη , Αγιος Στέφανος , Κρυονέρι , Δροσιά) - τα οποία στην πλειοψηφία τους είχαν μέσα από τα μαθήματα του συλλόγου την πρώτη τους επαφή με το σκάκι. Ήδη η πλειοψηφία των παιδιών έχει συμμετάσχει σε επίσημους και ημι-επίσημους αγώνες.
  Τα παιδιά διδάσκονται από τον διπλωματούχο προπονητή Γιάννη Παντελίδη (Δ.Ι.Ε.Κ. Προπονητής Σκάκι 2002 και FIDE Instructor 2011) 
  .
  Σχολικό Σκάκι:
  Με τη στήριξη του συλλόγου μας το Δημοτικό Σχολείο της Άνοιξης συμμετείχε για πρώτη φορά στους Σκακιστικούς Σχολικούς αγώνες (Μάρτιος 2007- Δήμος Φυλής) και μάλιστα με δύο ομάδες (κατέλαβαν την 15η και 30η θέση από 51 συνολικά σχολικές ομάδες) Για πρώτη φορά συμμετείχε με μία ομάδα και το 2ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου καταλαμβάνοντας την 25η θέση.

  Τον Μάρτιο 2010 διοργάνωσε (σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και τα Εκπαιδευτήρια Β. Καργάκου) με μεγάλη επιτυχία  το 1ο Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής με τη συμμετοχή 236 μαθητών και μαθητριών.


  Μέσα Ενημέρωσης:
  Η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Εκτενείς καταχωρήσεις δημοσιεύτηκαν την επόμενη μέρα της κατάκτησης του Κυπέλλου Αττικής 2007 από πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας (ΤΑ ΝΕΑ , ΕΘΝΟΣ , Sportime ) αλλά και στο διαδίκτυο. 

  Διαδίκτυο:
  Η Σκακιστική Άνοιξη είναι ο πρώτος φορέας της Άνοιξης με παρουσία και δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα μας συγκαταλέγεται στις πλέον δημοφιλείς σκακιστικές ιστοσελίδες πανελληνίως.

  Διεθνείς Δραστηριότητες:
  Αποστολή του σωματείου μας επισκεφτηκε στο διάστημα 21-26/12/2007 την πόλη του Βελιγραδιου και προχώρησε στην αδελφοποίηση με την ισχυρή Σερβική ομάδα SK Politika. Τιμήθηκε ιδιαίτερα από τη Σερβική Ομοσπονδία Σκακιού καθώς αγωνίστηκε κατ'εξαίρεση στο Εθνικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού , όπου και κατέλαβε την 16η θέση επί 40 ομάδων από όλη την επικράτεια της Σερβίας.


  Δεν υπάρχουν σχόλια: