Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Π.Ο. Α' Εθνικής 2η-4η αγωνιστική

Μία νίκη , μία ήττα και ένα ... "ρεπό" είχαν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές  του Προκριματικού Ομίλου Α'Εθνικής για τη Σκακιστική Άνοιξη.  Πιο αναλυτικά:

Στις 21/1 η ομάδα μας δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση καθώς ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι μονός.  Την Κυριακή 28/1 η Σκακιστική Άνοιξη πήρε σημαντική εντός έδρας νίκη με 6-4 επί του ΣΑΣ Κορωπίου. Ώθηση στην ομάδα έδωσαν γενικές σκακιέρες με επιμέρους σκορ 3.5-0.5 (Ισοπαλία για τον Νίκο Αγγελή ενώ επικράτησαν των αντιπάλων τους οι Αναστάσης Τζούμπας , Κωστής Σκαπέρδας και Χρήστος Γκορίτσας)  Στις νεανικές σκακιέρες πόντους πήραν οι Σπύρος Νικολάου (νίκη) και η Παπαθανασίου Μαρίλη (ισοπαλία) ενώ ηττήθηκαν οι Δέλλα , Αριστοτέλης Δρυδάκης και Άγγελος Γκορίτσας. Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα και την τελική νίκη της ομάδας ήταν η επικράτηση της Υβόνης Μανωλαράκη επί της Κ. Ανδρώνη μετά από περίπλοκη παρτίδα.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η Σκακιστική Άνοιξη φιλοξενήθηκε στους Ανπελόκηπους από την  ισχυρή ομάδα  και πρώτο φαβορί του πρωταθλήματος  ΣΟ Θωμάς Γεωργίου και , αν και ηττήθηκε με 6-4 πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση διεκδικώντας το θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Η ομάδα μας κέρδισε το επιμέρους σκορ στις γενικές σκακιέρες με 3-1. Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Αναστάσης Τζούμπας επί νου IM Νίκου Καλέση στη δεύτερη σκακιέρα ενώ σημαντική νίκη με τα μαύρα σημείωσε και ο Κωστής Σκαπέρδας επί του Γιώργου Μήτση. Νίκη και για τον Χρήστο Γκορίτσα επί του Βασίλη Λούπου στην 4η σκακιέρα  Στην πρώτη σκακιέρα ο Νίκος Αγγελής πάλεψε  αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα απέναντι στον GM και πολυπρωταθλητή Ελλάδος Βασίλη Κοτρωνιλα μετά από σχεδόν πέντε ώρες παρτίδας.   Ισοπαλίες έδωσαν στην ομάδα η Υβόνη Μανωλαράκη και ο Σπύρος Νικολάου απέναντι στη Μαρία Πετράκη και τον Γεώργιο Μπελιώτη αντίστοιχα.  Στις νεάνιδες Μαρία Δέλλα και Μαρίλη Παπαθανασίου ηττήθηκαν από Αντιγόνη και Σοφία Γεωργίτση ενώ  στις νεανικές οι παίκτες μας είχαν δύσκολο έργο καθώς ο Αριστοτέλης Δρυδάκης ηττήθηκε από τον Χρήστο Κράλλη και ο Άγγελος Γκορίτσας  απο την Αγγελική Καρτσιδήμα. 

Η επόμενη αγωνιστική φέρνει την Σκακιστική Άνοιξη αντιμέτωπη με τον Πειραϊκό εντός έδρας την Κυριακή 11/2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: