Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

16 Δ.Τ. ΝΙΚΑΙΑΣ "Τιμή στην Εθνική Αντίσταση" - Μετά τον 4ο γύρο

Με τη συμμετοχή-ρεκόρ για τη διοργάνωση 366 σκακιστών ξεκίνησε τη Δευτέρα 25/8 το Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας το οποίο , όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του "Μπλόκου της Κοκκινιάς". Μάλιστα , η συμμετοχή 350 Ελλήνων σκακιστών αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τα Ελληνικά διεθνή τουρνουά! Έτσι φέτος εφαρμόστηκε ένα νέο για τα ελληνικά δεδομένα σύστημα κλήρωσης επιταχυνόμενου ελβετικού 4 γύρων ,το οποίο έχει ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των παρτίδων με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των αντιπάλων. Το γεγονός αυτό έχει προσδώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τουρνουά από τους πρώτους γύρους.

Από τη Σκακιστική Άνοιξη αγωνίζονται στο τουρνουά οι Σκαπέρδας, Σιγάλας,Κωστόπουλος Τσίρος Φραγκίσκος , Κουνταρδάς ,Βακάλης Άγγελος, Τσίρος Δημήτρης ενώ Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων είναι ο ΔΔ Σωτήρης Λογοθέτης.

Σήμερα παρουσιάζουμε δύο ενδιαφέρουσες παρτίδες από το τουρνουά. Στην πρώτη παρτίδα , -η οποία παίχτηκε στον 4ο γύρο -το πρώτο έλο των αγώνων, ο GM Γιάννης Νικολαίδης χάρη σε ένα όμορφο τακτικό χτύπημα κατάφερε να κερδίσει τον FM Σ.Γαζή , αν και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Ενδιαφέρουσα παρτίδα και με πολλές ανατροπές ήταν η παρτίδα Σκαπέρδας-Νικολαίδης Κ. με τον σκακιστή της ομάδας μας να επικρατεί σε 89 κινήσεις.




Play chess online!







Δεν υπάρχουν σχόλια: