Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ ΑΣΤΡΟΥΣ (Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.) - Εντυπώσεις από τον Χ.Γκορίτσα


5ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. “BEACH CHESS 2009”

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ 5-6/9 /2009γράφει ο Χρήστος Γκορίτσας

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2009, ο Σωτήρης ο Λογοθέτης κι εγώ συμμετείχαμε φιλοξενούμενοι του Σ.Ο. Άστρους, ο οποίος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, στο 5ο Ανοιχτό Τουρνουά Ράπιντ της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. “Beach Chess 2009” στο Παράλιο Άστρος. Ήταν για μας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε έναν όμορφο τόπο και δημοφιλή τουριστικό προορισμό, να παίξουμε ενδιαφέρουσες παρτίδες και, το σπουδαιότερο, να περάσουμε μερικές ημέρες παρέα με καλούς φίλους μας.
Οι αγώνες έλαβαν χώρα σε δύο κατηγορίες, για σκακιστές άνω και κάτω των δώδεκα ετών, αντίστοιχα, με ελβετικό σύστημα εφτά γύρων. Στην πρώτη κατηγορία τυχερός νικητής με 6,5/ 7 ήμουν εγώ με δεύτερο το Σωτήρη και τρίτο τον έμπειρο Πέτρο Διαμαντέα του Ν. Ο. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» μπροστά από τον ανερχόμενο Κωνσταντίνο Ρεϊτζόπουλο του Ο. Σ. Καλαμάτας, ο οποίος έφτασε κοντά στο να με κερδίσει στην κρίσιμη παρτίδα του τελευταίου γύρου, και τον αξιόμαχο Ιωάννη Αδαμόπουλο του Π.Α.Σ. «Ιάσων» Μεσσήνης. Στη δεύτερη κατηγορία νικητής ήταν ο Δημήτριος Λιλής – Κόκκορης του ΦΟ Τριπόλεως με 6,5/ 7.
Η διοργάνωση ήταν πολύ επιτυχημένη με περισσότερους από εκατό συμμετέχοντες, πολύ καλές συνθήκες και κύπελλα και μετάλλια για τους νικητές και τις νικήτριες των επιμέρους κατηγοριών, και διανθίστηκε από επίδειξη σιμουλτανέ tandem του Σωτήρη και δική μου. Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν τα μέγιστα οι άνθρωποι του Σ.Ο. Άστρους με πρώτους τους ακούραστους Κώστα Μαντίκο, σεμνό εργάτη του σκακιού, και Ιωάννη Τόλη, το διακριθέντα και για την επίδοσή του πάνω στη σκακιέρα Πρόεδρο του Σ.Ο. Άστρους, καθώς και ο πάντα ψύχραιμος και χαμογελαστός επικεφαλής διαιτητής του τουρνουά Μιχάλης Σιγούρος.
Φύγαμε με τις καλύτερες αναμνήσεις και την υπόσχεση να επιστρέψουμε για ακόμη περισσότερο σκάκι στο φιλόξενο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: