Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

NoviSad 2009-ΕΥΡΩΠAΪΚΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Ξεκινά αύριο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων , το οποίο θα διεξαχθεί στο Νόβισαντ της Σερβίας. Η εθνική ομάδα θα αγωνιστεί με τους Παπαϊωάννου, Μπανίκα, Χαλκιά ,Μαστροβασίλη Δημήτρη και Θάνο καθώς ο Βασίλης Κοτρωνιάς έχει δηλώσει την αποχώρησή του από το αγωνιστικό σκάκι. Η ομάδα μας των γυναικών αποτελείται από τις Ντέμπο,Μακροπούλου,Μπότσαρη,Φαχιρίδου και Στείρη.

Στο ανοικτό πρωτάθλημα αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι η κάτοχος του τίτλου Ρωσία (με εξαίρεση τον Kramnik συμμετέχει με την ισχυρότερη δυνατή σύνθεση - Morozevich, Jakovenko, Svidler, Grischuk, Alekseev) , καθώς και το Αζερμπαϊτζάν (Radjabov , Gashimov , Mamedyarov, Guseinov ,.Mamedov ) με την Αρμενία (Aronian , Akopian , Sargissian , Pashikian , Petrosian) , ομάδες που πήραν το αργυρό και το χάλκινο το 2007.

Ο Veselin Topalov (Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης) θα ηγηθεί για μία ακόμη φορά της ομάδας της Βουλγαρίας ενώ θα απουσιάσουν τα μεγάλα ονόματα Ivanchuk, Ponomariov,Karjakin(Ουκρανία) , Carlsen(Νορβηγία) , Leko(Ουγγαρία) και Gelfand(Ισραήλ).

1 σχόλιο:

V είπε...

Τελικά με τη Ρωσία αγωνίζεται ο Tomeshevsky , και όχι ο Grischuk , όπως εγραφέ αρχικα το chess-results.

Αυτή τη στιγμή η Ρωσία με πιθανή νίκη του Μορόζεβιτς φαίνεται να διασώζεται με ισοπαλία απέναντι στη μαχητηκή Κροατία