Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Νέος Θρίαμβος:ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΜΕΝΙΑ 3-1!

Και ο Στέλιος Χαλκιάς έκανε την υπέρβασή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας! Ενώ τα τρία τουλάχιστον τελευταία χρόνια δεν είχε κερδίσει σκακιστή με έλο πάνω από 2600 , πέτυχε μέσα σε δύο μέρες ισάριθμες νίκες επί των GM Milos(BRA,2620) και Tigran L Petrosian (ARM, 2615) ,οι οποίες μεταφράστηκαν σε δύο σπουδαίες νίκες για την ομάδα μας!



Συνεχίζει να καταπλήσσει η Εθνική μας ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας! http://wtcc2009.tsf.org.tr/ Μετά την κακή παρένθεση και την ήττα από την υποδεέστερη Αίγυπτο , επικράτησε της Βραζιλίας με 3-1 , και χθες πέτυχε νέο θρίαμβο , αφού κέρδισε πεντακάθαρα και την χρυσή ολυμπιονίκη 2006 και 2008 ομάδα της Αρμενίας!!! (Νίκες με τα λευκά για Παπαιωάννου επί του Ακοπιάν και Χαλκιά επί του Πετροσιάν , ενώ ισοπαλίες έφεραν ο Κοτρωνιάς με τον Aronian και ο Μπανίκας με τον Sargissian!) Η αλήθεια είναι ότι οι Αρμένιοι Aronian , Akopian και Petrosian έπαιξαν κάποιες τραγικά κακές κινήσεις , η ουσία όμως είναι ότι οι Έλληνες παίκτες τις εκμεταλλεύτηκαν και πήραν μία ακόμη τεράστια νίκη.

Η επιτυχία της Εθνικής με τη Ρωσία ανάγκασε και μεγάλα αθλητικά site να γράψουν για αυτήν http://www.sport-fm.gr/article/212018 http://www.sportgate.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=41241&Itemid=114 ενώ μετά και τη νίκη επί της Αρμενίας , οι επιτυχίες της αναφέρονται και στα ωριαία αθλητικά νέα του ραδιοφωνικού σταθμού ΝοvaΣΠΟΡ FM! Περιμένουμε να ακολουθήσουν ο Sentra και η ΕΡΑσπορ!

Η είδηση της νίκης επι της Ρωσίας αποτυπώθηκε και σε άρθρο στο Βήμα (σε γενική στήλη στα αθλητικά και όχι σε ειδική σκακιστική στήλη).

Μπορούμε να πούμε ότι οι επιτυχίες αυτές συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν πετύχει ποτέ Εθνικές μας ομάδες , όπως οι νίκες της Εθνικής Ποδοσφαίρου στο Euro2004 και η νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών στο μπάσκετ! Το μόνο που απομένει πλέον είναι να υπάρξει προς τους αθλητές μας αντίστοιχη υποδοχή στο αεροδρόμιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: