Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Νέα σκακιστικά blog

Δύο νέα και αξιόλογα blog της σκακιστικής περιφέρειας προβάλλουμε σήμερα.  Πρόκειται για το http://ikariachess.blogspot.com/ 
το οποίο αποτελεί και την επίσημη ιστοσελίδα του "ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ" με εμφαση στην πλούσια σκακιστική παράδοση των τουρνουά "Ίκαρος" (Αριστερά βλέπετε το ιδιαίτερα καλαίσθητο λογότυπο της ιστοσελίδας.) Ένα περίπου μήνα ζωής έχει και το blog http://kesaris.blogspot.com/ με τίτλο ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ , το οποίο ήδη δείχνει να έχει ευρεία θεματολογία. Στόχος του ,σύμφωνα με το δημιουργό του  ειναι "να ενημερώσει τους Γιαννιώτες για το κορυφαίο πνευματικό παιχνίδι. Να καταστείλει τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, ότι πρέπει κάποιος να είναι έξυπνος για να μάθει, ότι είναι δύσκολο να μάθει κτλ.. καθώς να δώσει και με απλά, γρήγορα μαθήματα τις πρώτες βάσεις ώστε να αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος νέος επισκέπτης ένα ευχάριστο και δημιουργικό χόμπι για όλη του την ζωή!"


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΣΟ Ικαρίας που αφορά τη νέα του ιστοσελίδα και τις εκδηλώσεις του φετιβού τουρνουά "Ίκαρος"Νέο μπλογκ για τον «Ίκαρο»

Ένας νέος χώρος στο διαδίκτυο προσφέρει πληροφορίες για το Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ «Ίκαρος» και είναι έτοιμος να δεχθεί σχετικά σχόλια. Πρόκειται για το μπλογκ του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας, στη διεύθυνση http://ikariachess.blogspot.com/, το οποίο μαζί με το γνωστό σάιτ http://www.chess.gr/ikaros/2010/announ2010gr.html, θα αποτελούν τα κύρια εκφραστικά μέσα της διοργάνωσης.
Στο μπλογκ, εκτός από τις προκηρύξεις (σε 5 γλώσσες), έχει αναρτηθεί αφιέρωμα στις εκδηλώσεις 1989-1990 (με αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό) και τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν συνεργασίες φίλων του ικαριακού σκακιού.
Οι εκδηλώσεις «Ίκαρος», οι οποίες συμπληρώνουν 33 χρόνια διαρκούς παρουσίας, θα διεξαχθούν από 13 μέχρι 21 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου και περιλαμβάνουν το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου και το Ομαδικό Ράπιντ Μεσογείου.
Περισσότερες πληροφορίες από τον Δημήτρη Καπαγιαννίδη (τηλ. 6947-829772), την Άντζελα Σιάκα (6977-730286) ή μέσω του e-mail: ikaroschess@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: