Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πρεμιέρα με νίκη για την Άνοιξη!

Με το δεξί μπήκε η Σκακιστική Άνοιξη στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας! Η ομάδα μας , πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση,  επικράτησε άνετα  του Α.Ο. Δεξαμενής Μεταμόρφωσης με σκορ 8.5-3.5. Νικηφόρο ντεμπούτο με την ομάδα στο Πρωτάθλημα είχαν ο Παναγιώτης Ζέππος και ο Γιώργος Χουχούλης ενώ πειστικές νίκες σημείωσαν και οι Χρήστος Γκορίτσας , Σωτήρης Λογοθέτης , Φραγκίσκος Σιγάλας στις γενικές σκακιέρες , η Υβόννη και η Έλλη στις γυναικείες καθώς επίσης ο Χρήστος Κοκκινογένης. Τη μοναδική ισοπαλία έφερε ο Γιώργος Τσίχλης ενώ ηττήθηκαν η Λένα Πετροπούλου ο Αγγελος Βακάλης και ο Κωστής Σκαπέρδας.  Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γιάννης Παντελίδης.

Όσο και αν το καλό ξεκίνημα είναι πάντα σημαντικό , αυτό που θα κρίνει την επιτυχία της ομάδας μας θα είναι η σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο καθώς το πρωτάθλημα φέτος κρίνεται στους 9 αγώνες και μάλιστα απέναντι σε ανταγωνιστικές ομάδες.

Στα άλλα ματς της κατηγορίας , στο "ντέρμπυ" μεταξύ των δύο ομάδων που υποβιβάστηκαν από τον περυσινό ΠΟΑ , ο ΑΣΟ "Δίας" Πετρούπολης πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του ΔΗ.ΚΕ.Π. Ανω Λιωσίων με σκορ 7-5. Νίκη με το ίδιο σκόρ πέτυχε η "Αίγλη" Παπάγου στην Κηφισιά επί της τοπικής ομάδας. Την πλέον ευρεία νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η ομάδα της Ελευσίνας κερδίζοντας με 9.5-2.5 τον Σ.Ο. Πετρούπολης. Τέλος , ισόπαλες αναδείχτηκαν η Εστία Νέας Σμύρνης με ην ομάδα των ΄Τριων Αστέρων.

Στην επόμενη αγωνιστική η Σκακιστική Άνοιξη "ταξιδεύει" στα Άνω Λιόσια για να αντιμετωπίσει το ΔΗ.ΚΕ.Π. σε έναν κρίσιμο  αγώνα και για τις δύο ομάδες.

Στον Π.Ο.Α' Εθνικής , το Πρωτάθλημα αναμένεται να είναι πιο συναρπαστικό από ποτέ με τις ομάδες να δείχνουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε δυναμικότητα¨ Με 7-5 κέρδισαν ο Ασπρόπυργος , o Πανελλήνιος και ο ΣΟ Νεας Φιλαδέλφειας τους Πειραϊκό, ΣΟ Παγκρατίου και ΑΣ Παπάγου αντίστοιχα  ενώ με το ελάχιστο σκορ (6.5-5.5) επικράτησε ο Σ.Ο. Αιγάλεω του Ζήνωνα Γλυφάδας.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος και στις χαμηλότερες κατηγορίες. Αποστελέσματα στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: