Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ-ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Πετρούπολη 31.5.2014 οι Ομάδες ΑΕΚ , ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ , ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ (Σκαπέρδας , Γκορίτσας , Μεγαλιός , Λογοθέτης) και ΑΜΕΣ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ λιγο πριν την έναρξη των αγώνων

Η Σκακιστική Άνοιξη προκρίθηκε το Σάββατο 31/5 για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον Τελικό του Κυπέλλου Αττικής μετά τη νίκη της επί του αξιόμαχου Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας με 3.5-0.5! Τον πρώτο πόντο για την ομάδα μας σημείωσε ο Κωστής Σκαπέρδας με τη νίκη του με Λευκά επί του Κ.Φανουργάκη στην 4η σκακιέρα μετά από 3 περίπου ώρες. Ακολούθησε η νίκη του Σωτήρη Λογοθέτη στην 1η σκακιέρα με τα μαύρα επί του Κ.Ιγνατιάδη εξασφαλίζοντας την πρόκριση της ομάδας μας. Ο Χρήστος Γκορίτσας σημείωσε ισοπαλία στην τρίτη σκακιέρα με τον Δημήτρη Πονηράκη ενώ ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τη μαραθώνια παρτίδα διάρκειας 6 ωρών και 133 κινήσεων(!!) μεταξύ Κωστή Μεγαλιού και Σπύρου Ιλαντζή με νικητή τον σκακιστή της ομάδας μας.

Στον δεύτερο ημιτελικό η ΑΕΚ επικράτησε του γηπεδούχου ΑΣΟ Πετρούπολης ΔΙΑ με 2.5-1.5 (τρεις ισοπαλίες και νίκη στην 4η σκακιέρα)

Έτσι η Σκακιστική Άνοιξη θα αντιμετωπίσει σήμερα Κυριακή 1/6 την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Αττικής που θα ξεκινήσει στις 18:00. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ΑΕΚ , ενα από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα. Με την ομάδα της ΑΕΚ αγωνίζονται τρεις διεθνείς μέτρ (ΙΜ) οι Νίκος Καλέσης , Κώστας Μουτούσης και Αλέξανδρος Γρηγοριάδης και ο Ομοσπονδιακός μετρ Νίκος Δέδες .

Στόχος της ομάδας μας δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Αττικής 2014! Καλή επιτυχία στους αθλητές μας!
Τα έπαθλα των νικητών της διοργάνωσης




















Δεν υπάρχουν σχόλια: