Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Ο ΣΣ Λάρισας στην Α' Εθνική!

Ο ΣΣ Λάρισας και η ΣΕ Βόλου , οι δύο ομάδες της Θεσσαλίας που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσουν το σκάκι με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς , αναμετρήθηκαν την Κυριακή 6/7 στον δεύτερο αγώνα μπαράζ (ο πρώτος είχε λήξει 6-6) σε ενα συναρπαστικό αγώνα. Το παρακάτω απόσπασμα-που μας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης- το αντλήσαμε από την αξιέπαινη ιστοσελίδα του ΣΣ Λάρισας (Γράφει ο Κ.Κωνσταντέλιας)

....

Ο αγώνας ξεκίνησε με νίκη στη 12η σκακιέρα του Νίκου Ευγενίδη που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας, οι επόμενες 3 παρτίδες που τελειώσανε κάνανε το σκορ 1-3 υπέρ του Βόλου (Βόγιας Α.-Καφετζόπουλος 0-1, Μαρκοπούλου Αννα-Συρνιωτη Γ.0-1, Μπλατσή Ζ.-Μπούτλα Μ.1-0).

Το 2-3 έγινε από εμένα. ... Κωνσταντέλιας Κ.-Πετρούλιας Δ. 1-0, 2-4 για την ομάδα του Βόλου από τον Κορώνα (Κορώνας Β.-Βόγιας Φ.1-0) 2,5-4,5 μετά την ισοπαλία στην 1η σκακιέρα (Κόγιας Κ.-Μαλακούδης 1/2) και 3,5-4,5 με τη νίκη του Αγγελή στη 2η σκακιέρα(Γκούντρας-Αγγελής Μ.0-1) 4,5-4,5 με τη νίκη του Λιάκου στην 4η σκακιέρα (Τζαμτζής-Λιάκος 0-1). Το ντέρμπι είχε πάρει φωτιά για τα καλά ... 5-5 με την ισοπαλία Μαλικέντζου-Καραπούλιου .... με 2 παρτίδες να απομένουν όλα ήταν ανοικτά ... έπαιζε ακόμα η 3η σκακιέρα Τζίντζιος-Συρνιώτης και 11η σκακιέρα Μαρκόπουλος Δ.-Συρνιώτη Α. και οι δύο αθλητές του συλλόγου μας έπαιζαν με τα λευκά ... 6-5 με τη νίκη του Τζίντζιου και σε ένα φινάλε 4 πιονιών με ανόμοιους αξιωματικούς ο Μαρκόπουλος κατάφερε να νικήσει την αθλήτρια του Βόλου και να διαμορφώσει το τελικό 7-5 υπέρ του Σ.Σ.Λάρισας που ανακηρύσσει τον Σ.Σ.Λάρισας πρωταθλήτρια ομάδα Θεσσαλίας κανοντας ταυτόχρονα και το double μετά και την κατάκτηση τού κυπέλλου, μετά από αρκετά χρόνια!Επίσης μετά το σημερινό αποτέλεσμα ο Σ.Σ.Λάρισας του χρόνου θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής Κατηγορίας!

Το φύλλο αγώνος έλεγε :


Δ.Μαλακούδης-Κ.Κόγιας 1/2-1/2
Κ.Γκούντρας-Μ.Αγγελής 0-1
Γ.Συρνιώτης-Γ.Τζίντζιος 0-1
Κ.Τζαμτζής-Δ.Λιάκος 0-1
Δ.Πετρούλιας-Κ.Κωνσταντέλιας 0-1
Ζ.Μπλατσή-Μ .Μπούτλα 1-0
Γ.Συρνιώτη-Αν.Μαρκοπούλου 1-0
Ν.Μαλικέντζου-Αθ.Καραπούλιου 1/2-1/2
Αν.Καφετζόπουλος-Αν.Βόγιας 1-0
Β.Κορώνας-Φ.Βόγιας 1-0
Αν.Συρνιώτη-Δ.Μαρκόπουλος 0-1
Ν.Σακελλαρόπουλος-Ν.Ευγενίδης 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: