Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

16o Δ.Τ. ΝΙΚΑΙΑΣ - 7.5/9 οι Ι.Νικολαίδης και Ν.Managadze

Παρά το μέτριο ξεκίνημά τους στο τουρνουά , με συνεχείς νίκες στους τελευταίους γύρους ο GM Γιάννης Νικολαϊδης και ο ΙΜ Nikoloz Managadze μοιράστηκαν την κορυφή της βαθμολογίας με 7.5/9.

Ο 16χρονος Νίκος Αγγελής(ΣΟ Αιγίου) τερμάτισε αήττητος με 7/9 βαθμούς - 2ος από τους Έλληνες σκακιστές.(σημειώνοντας ισοπαλία με τον Γιάννη Νικολαϊδη) τους ίδιους με τον Γιώργο Γκούμα(Φυσιολάτρης). Καλό τουρνουά είχε ο Βολιώτης Σωτήρης Μαλικέντζος ο οποίος με 6/9 κέρδισε 35 μονάδες FIDE έλο.

Πολύ καλή εμφάνιση και για τους σκακιστές της ομάδας μας: Στην τρίτη θέση του τουρνουά με 7/9 ισοβάθμησαν ο προπονητής της ομάδας μας Φραγκίσκος Σιγάλας(Απόδοση FIDE 2283, και 1ος Νικαιώτης καθώς φέτος αγωνίζεται με υποσχετική στον Φυσιολάτρη ) ,και ο Κωστής Σκαπέρδας (Απόδοση FIDE 2368) , καταλαμβάνοντας αντίστοιχα μετά την άρση της ισοβαθμίας την 9η και 10η θέση της γενικής κατάταξης(τρίτη και τέταρτη θέση του τουρνουά στους Έλληνες σκακιστές)

Ο Βαγγέλης Κωστόπουλος τερμάτισε με 6.5/9 ενώ ο Παναγιώτης Κουνταρδάς με 4.5 βαθμούς. Φραγκίσκος Τσίρος και Άγγελος Βακάλης ισοβάθμησαν με 4/9 και 3.5 βαθμούς συγκέντρωσε ο Δημήτρης Τσίρος


Πολυπληθής ήταν η παρουσία του κόσμου στην τελετή λήξης της διοργάνωσης όπου εκτός από τις απονομές στους νικητές σκακιστές τιμήθηκε για τη συμβολή του στην αδιάλειπτη διοργάνωση του τουρνουά και ο Δήμαρχος Νίκαιας Σ.Μπενετάτος ( του οποίου η στήριξη και παρουσία σε όλες τις σκακιστικές διοργανώσεις της Νίκαιας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο σκακιστικό κοινό).


Αποτελέσματα , βαθμολογίες και παρτίδες από το τουρνουά σε .pgn μπορείτε να βρείτε στο

http://www.fysiolatris.net/open08/gr/


Αγγελής , Σκαπέρδας (Φωτο1) και Σιγάλας (Φωτό2) οι ακολούθησαν τον νικητή Ι.Νικολαίδη στην κατάταξη των ελλήνων σκακιστών (Φωτογραφίες karpidis , από την τελευταία μέρα των αγώνων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: