Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ - ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 5-5

Μετά από ένα ματς για γερά νεύρα Σκακιστική Άνοιξη και ΣΟ Παγκρατίου αναδείχτηκαν ισόπαλες 5-5 στο ντέρμπυ κορυφής για τον Β' Όμιλο της Γ' Εθνικής. Οι αναπτυξιακές μας σκακιέρες τα πήγαν πολύ καλά δίνοντας επι μέρους σκορ 3.5-1.5 (Η Δανάη Κοκόση έκανε το 4/4 και Χρήστος Κοκκινογένης,Σοφία Κωστοπούλου έκαναν το 3/3 διατηρώντας το απόλυτο των νικών ,ισοπαλία για την Έλλη Βαλή και ήττα για τον Άγγελο Βακάλη). Η μετριότατη εμφάνισή μας στις ανδρικές σκακιέρες -χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουμε και την ποιότητα της αντίπαλης ομάδας- είχε σαν αποτέλεσμα να μη σημειώσουμε ούτε μία νίκη (ισοπαλίες στις παρτίδες Γερογιάννης-Λογοθέτης , Σιγάλας-Αγγ.Τζερμιαδιανός και Τεπελένης-Σκαπέρδας ενώ έχασαν με τα λευκα οι Γκορίτσας και Κωστόπουλος από τους Κουρκουνάκη και Κοκόλια αντίστοιχα.)

Έτσι, αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ομάδα μας έδειχνε να έχει τις περισσότερες τύχες επικράτησης, το 5-5 μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο αποτέλεσμα.

Κοιτώντας τα στατιστικά παρατηρούμε ότι διακόπηκε το απόλυτο σερί 19/19 νικών της ομάδας μας στα διασυλλογικά πρωταθλήματα ενώ ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου (μετά από 30 αγώνες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) που χάνουμε το επιμέρους σκορ στις ανδρικές σκακιέρες. Παραμένουμε πάντως η μοναδική αήττητη ομάδα στην Αττική (+28 =3).

Στα πιό ευχάριστα τώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Δανάη- η οποία είχε και τα γενέθλιά της χθές κλείνοντας τα 14 χρόνια- έχει το καλύτερο ατομικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής (4/4) , και μάλιστα έχοντας αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές σκακιέρες!(νεάνιδα,γυναικεία,εφηβική κάτω των 18 και εφηβική κάτω των 16).

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Αίγλη Παπάγου σημείωσε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί των Αμπελοκήπων και με νίκη ή ισοπαλία στον τελευταίο γύρο με τον ΑΦΟΑΝ διεκδικεί την σωτηρία της καθώς οι Αμπελόκηποι θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στο Παγκράτι.
Σημαντική η νίκη και του Φοίβου Πειραιά που επικράτησε οριακά του ΑΦΟΑΝ με 4.5-5.5 και διεκδικεί άνοδο.

Πλέον ο τελευταίος αγώνας μας για τον όμιλο με το Φοίβο Πειραιά αποκτά μεγάλη σημασία καθώς θα κρινει ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον ΣΟ Παγκρατίου στα μπαράζ ανόδου. Η ομάδα μας πρέπει να αποφύγει την ήττα καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει στην Γ' Εθνική.

Στον άλλο όμιλο της κατηγορίας μας η Αγία Παρασκευή πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης με 5.5-4.5 περιπλέκοντας την βαθμολογία , καθώς η πιθανότητα για τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση είναι μεγάλη.

Στις άλλες κατηγορίες , και πιο συγκεκριμένα στον Πρ.Ομ. Α' Εθνικής Πανιώνιος και ΑΣ Παπάγου συνέχισαν με νίκες και όλα δείχνουν ότι η πρώτη θέση θα κριθεί στο μεταξύ τους ματς στον τελευταίο γύρο.

Στην Β' Εθνική Μελίσσια,ΑΕΚ και ΔΙΑΣ Πετρούπολης διατηρούν το απόλυτο των νικών ενώ "Σπ.Μπίκος" Ηλιούπολης και Επικοινωνία Ηρακλείου προηγούνται στους ομίλους της Α'Τοπικής.

Στην Β'Τοπική ο ΣΟ Κορυδαλλού επικράτησε και του ΑΟ Πεύκης και είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και φυσικά μίας από τις θέσεις ανόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: