Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Tal Memorial: Νικητής ο Kramnik , 1ος στον κόσμο ο Carlsen!


Στη φωτογραφία (από παλιότερη συνάντησή τους) οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι από το Tal Memorial 2009. O Vladimir Kramnik κατέκτησε καθαρά το σούπερ-τουρνουά με 6.5/9 ενώ ο Magnus Carlsen αναρριχήθηκε στην κορυφή του πίνακα έλο της FIDE με έλο 2806. Επίσης , ο Νορβηγός κατέκτησε με μεγάλη άνεση το παγκόσμιο πρωτάθλημα Blitz με 31/42 , 6 νίκες μπροστά από τον δεύτερο Anand.

Ακολουθούν οι πιο ενδιαφέρουσες παρτίδες του σούπερ-τουνουά:

1)Στην παρτίδα Anand-Leko o Λευκός επιτρέφει το κομμάτι με 22Ιδ4 και εκμεταλεύεται την ανασφαλή θέση του μαύρου βασιλιά.



2)Στην επόμενη παρτίδα ο Kramnik επιλέγει μία πολύ σπάνια βαριάντα ενάντια στη Ragozin του Ponomariov. Με αψογη τεχνική μέχρι το φινάλε παίρνει μία σημαντική νίκη.




3) Το σχέδιο του Μαύρου να αλλάξει τον ίππο του με τον μαυροτετράγωνο αξιοματικό του Λευκού αποδεικνύεται χρονοβόρο. Ο Carlen εκμεταλλεύεται την υπεροχή του στην ανάπτυξη ,συγκεντρώνει όλα του τα κομμάτια στην επίθεση στο ε6 και κερδίζει μάλλον εύκολα την παρτίδα.



4) Ολοκληρώνουμε με μία παρτίδα που μάλλον είναι η χειρότερη του Anand τα τελευταία 15χρόνια. Ο Aronian φυσικά δε χάνει την ευκαιρία και κερδίζει τον παγκόσμιο πρωταθλητη με τα μαύρα σε μόλις 25 κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: