Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτάθλημα Ελλάδος ,2ος γύρος


Με το σημαντικότερο αποτέλεσμα του γύρου τη νίκη του Γιάννη Γεωργιάδη (Η φωτογραφία ( φωτ. Αργύρης Κώτσης http://www.chessfed.gr )στην αρχή της χθεσινής παρτίδας) με τα μαύρα επί του Θάνου Μαστροβασίλη συνεχίστηκε χθες το Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών. Ο Χρήστος Γκορίτσας (Στη φωτογραφία( φωτ. Αργύρης Κώτσης http://www.chessfed.gr ) έχει μόλις "χτίσει" το Stonewall , το οποίο αποδείχτηκε αδιαπέραστο!) πήρε εύκολα την ισοπαλία με τα μαύρα απέναντι στον πάντα επικίνδυνο Γ. Κανακάρη ενώ ,λόγω του κανόνα της Σόφιας , η παρτίδα Νικολαίδης-Μπανίκας διήρκησε 32 κινήσεις. Ο Καραγιάννης , παρότι και πάλι δεν έβγαλε κάτι από το άνοιγμα , πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε φινάλε , αυτή τη φορά εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Κοσμά-Λέκκα. Τέλος, ο Κώστας Μουτούσης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που είχε στην παρτίδα του με τον Στέλιο Χαλκιά και η παρτίδα έληξε ισόπαλη.

Να σημειωθεί ότι τα σχόλια του επίσημου δελτίου τύπου " ο Μουτούσης "απέσπασε" την ισοπαλία από τον Χαλκιά" ,μετά και το χθεσινό "ο Κανακάρης απέσπασε ισοπαλία από το Γεωργιάδη" είναι μάλλον ατυχή καθώς δεν ανταποκρίνονται στην εξέλιξη των παρτίδων.

( Δυστυχώς το Δελτίο Τύπου δεν ξέρουμε ποιου "δημιούργημα" είναι )




Για τον τρίτο γύρο , ξεχωρίζει το ζευγάρι των πρωτοπόρων Γεωργιάδης(1.5) - Καραγιάννης(2) και η μάχη μεταξύ των GM Χαλκιά και Νικολαίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: