Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μη σας ξεγελά το φιλικό κλίμα στην διπλανή φωτογραφία!http://www.chessfed.gr ,Μανελίδου , Παυλίδου , Ιορδανίδου ) Πάνω στη σκακιέρα , οι νεαρές μας αθλήτριες , "τα έδωσαν όλα" στις μεταξύ τους αναμετρήσεις , αποδίδοντας σε ορισμένες παρτίδες σκάκι τόσο υψηλού επιπέδου, που θα το ζήλευαν και οι κορυφαίοι γκραντμετρ του κόσμου!


Ξεκινάμε την παρουσίασή μας για το πρωτάθλημα Γυναικών με μία έντονη θεωρητική διαμάχη στη βαριάντα Benoni.Η επόμενη παρτίδα μπορεί να συγκριθεί σε ποιότητα μόνο με την Kasimdzhanov-Leko , Jermuk 2009...Η παρακάτω παρτίδα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει μπροστά στην Carlsen-Aronian για το Tal Memorial 2009!


Αντίθετα , δεν δείχνουν την ίδια ενέργεια στη μεταξύ τους παρτίδα οι Φαχιρίδου-Μακροπούλου.


Μπροστά σε όλα αυτά , το γεγονός ότι η Βέρα Παπαδοπούλου προηγείται με 4/5 , έρχεται μάλλον σε δεύτερη μοίρα... όπως και το δυσάρεστο γεγονός της αποχώρησης της Α.Μ. Μπόστσαρη από το πρωτάθλημα για σοβαρούς προσωπικούς λόγους , κάτι που σημαίνει ότι πλέον διεξάγονται τέσσερις παρτίδες ανά αγωνιστική.Σχετικοί Σύνδεσμοι:
Επίσημο site Πρωταθλήματος

1 σχόλιο:

Παλιός είπε...

Αν πρόκειται για "αποστήθιση και αναπαραγωγή", είναι λυπηρό το φαινόμενο. Έτσι κι'αλλιώς, με τα σοβαρά στησίματα που είδαμε (Μάκκα, Φαχιρίδου, που συνέχισαν σαν... να μη συνέβη τίποτα σοβαρό), φαίνεται ότι το επίπεδο του γυναικείου σκακιού στη χώρα μας είναι πολύ χαμηλό...