Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Γύροι 1-4

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων το οποίο διεξάγεται φέτος στη χώρα μας , στο Porto Carras(Χαλκιδική). Η εθνική μας ομάδα γυναικών , με την αθλήτρια της Σκακιστικής Άνοιξης Yelena Dembo στην 1η σκακιέρα (ατομικό σκορ 2.5/4) έχει σημειώσει μία νίκη , δύο ισοπαλίες και μία ήττα και στο σημερινό 5ο γύρο θα αναμετρηθεί με την Βουλγαρία.
Ρωσία και Γεωργία έχουν μόνο νίκες και αναμετρώνται σήμερα στο ματς κορυφής. Αν η Ρωσία επικρατήσει θα είναι απίθανο να χάσει ένα ακόμα Ευρωπαϊκό καθώς η ποιοτική διαφορά της από τις άλλες ομάδες είναι αισθητή.

Η ομάδα των ανδρών έχει ξεκινήσει πολύ καλά πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες επί της Αγγλίας και της Γεωργίας και με μόνη ήττα αυτή του 3ου γύρου από το Αζερμπαϊτζάν. Μέχρι στιγμής πρωταγωνιστής της εθνικής είναι ο Δημήτρης Μαστροβασίλης(φωτό από τον επίσημο ιστότοπο της διοργάνωσης) με πειστικές νίκες  επί του Nigel Short και του Levan Pantsulaia ενώ κράτησε σε ισοπαλία με τα μαύρα και τον πολύ ισχυρό Αζέρο Vugar Gashimov(2757 -στο top10 του κόσμου). Σήμερα η αντιπροσωπευτική μας ομάδα αγωνίζεται με αυτή της Ισπανίας και ο Δημήτρης με τον Alexei Shirov.

Πολύ κοντά σε ένα ακόμη "στραπάτσο" βρίσκεται η Εθνική ομάδα της Ρωσίας μετά την ισοπαλία με την Ολλανδία και την καθαρή ήττα χθες από τη Βουλγαρία με 3-1. Αντιμετωπίζει σήμερα την Ουκρανία , ή οποία μετά από τραγική εμφάνιση γνώρισε βαριά ήττα από τη Γερμανία με 0.5-3.5. Σε περίπτωση νέας βαθμολογικής απώλειας ,οι ομάδες αυτές (No1 και Νο2 των αγώνων!) δεν μπορούν να ελπίζουν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Έτσι οι Αζέροι , με τους αστέρες Radjabov ,Gashimov και Mamedyarov και έχοντας κερδίσει την Αρμενία δείχνουν να έχουν το ελαφρό προβάδισμα για την 1η θέση. Οι άλλες ομάδες που ισοβαθμούν στην κορυφή με 7 βαθμούς είναι η Γερμανία , η Ισπανία , η Γαλλία και η Βουλγαρία.

Από τη Σκακιστική Άνοιξη , Διευθυντής Αγώνων της διοργάνωσης είναι ο Σωτήρης Λογοθέτης ενώ στην ομάδα των διαιτητών είναι ο Φραγκίσκος Σιγάλας.

Σύνδεσμοι

Open
Γυναικών

Επίσημος ιστότοπος







Δεν υπάρχουν σχόλια: