Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

2 μετάλλια στα Ατομικά Σχολικά Αττικής - Ισοπαλία στον ΠΟΑ

Με δυο σημαντικές επιτυχίες έκλεισαν τα Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής! Το Σάββατο 10 Μαρτίου στον Πειραιά η Έλλη Βαλή-Σαράφογλου κατέκτησε την 3η θέση στην Αττική στα κορίτσια στην κατηγορία των Λυκείων(Α,Β,Γ Λυκείου αγωνίζονται σε ενιαίο όμιλο) , ενώ ο Φϊλιππος Κορνιώτης-Σταυρουλάκης που αγωνίζεται φέτος με την ομάδα μας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Α' Γυμνασίου. Και οι δύο προκρίθηκαν για τα Πανελλήνια Σχολικά , μαζί με τον Γεράσιμο Χατζούδη που κατετάγη 9ος στην κατηγορία Λυκείων.

Στον ΠΟ Α Εθνικής η ομάδα μας έφερε δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία 5-5, αυτή τη φορά με τον ΑΟ "Ζήνωνα" Γλυφάδας. Στις γενικές σκακιέρες φέραμε επιμέρους σκορ 2-2. Dembo-Παπασταυρόπουλος 1/2 , Κόρδης-Σιγάλας 1-0 , Σκαπέρδας-Ξαξίρης 1-0 , Κοεραντ-Κωστόπουλος 1/2. Η Υβόννη στην τελευταία χρονικά παρτίδα  νίκησε τη Shamash , νίκη και για την Αλεξάνδρα Τερζιδάκη. Η Μαρίσα Βλάχου έφερε ισοπαλία , ηττήθηκε ο Φίλιππος Κορνιώτης από τον Ροϊνό και ισοπαλία έφερε ο Παναγιώτης Ζέππος με τον Ζερβό. Δεν τα κατάφερε στην 10η σκακιέρα ο Σπύρος Σιδέρης απέναντι στον Δρακουλάκο.

Στους άλλους αγώνες η Καλλιθέα επικράτησε με 5.5-4.5 του Πανελληνίου , σημαντική νίκη πέτυχε με 5.5-4.5 και η Ελευσίνα επί της Ηλιούπολης (Ιγνατιάδης-Λογοθέτης 1/2) και έχει το πλεονέκτημα για την 4η θέση. Έδαφος έχασε το Αιγάλεω που έφερε ισοπαλία 5-5 με τον ΑΣ Παπάγου και ελπίζει σε στραβοπάτημα της Ελευσίνας.

Η βαθμολογία

1. ΣΟ Καλλιθέας 12
2. Σκακιστική Άνοιξη 10
3. ΣΑΣ Κορωπίου 10
4. ΣΜΣ Ελευσίνας 8
5. ΣΟ Αιγάλεω 7
6. Πανελλήνιος 6
7. ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας 5 (9αγ)
8. ΑΣ Παπάγου 4
9. ΣΟ Ηλιούπολης 2

Η Καλλιθέα δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση (αυτό θα συμβεί αν ηττηθεί από το Κορωπί και δεν κερδίσει η ομάδα μας την Ηλιούπολη). Την πρόκριση έχει εξασφαλίσει και ο ΣΑΣ Κορωπίου και διεκδικεί θέση στην πρώτη δυάδα εφόσον νικήσει τον τελευταίο αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα μας και με νίκη δεν θα μπορεί να ξεπεράσει την Καλλιθέα και το Κορωπί στην τριπλή ισοβαθμία λόγω του μεγάλου σκορ 7.5-2.5 με το οποίο ηττήθηκε από την Καλλιθέα.

Η Άνοιξη δεν έχει εξασφαλίσει "μαθηματικά" την θέση της στην τριάδα και θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της με την Ηλιούπολη -που θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία- με στόχο τη νίκη. Η Ελευσίνα με νίκη εξασφαλίζει την 4η θέση που μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει στην τελική φάση.

Στην Β' Εθνική που γίνεται συναρπαστικό πρωτάθλημα η Εστία Νέας Σμύρνης πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη 7-3 εκτός έδρας επί του πρωτοπόρου ΣΟ Χαλανδρίου(13β) . Ο ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας πέτυχε ευρεία νίκη 7-3 επί του Δία Πετρούπολης και έφτασε τους 13β. Ισοπαλία έφερε ο ΣΟ Κορυδαλλού με το ΔΗΚΕΠ.
Στον τελευταίο γύρο το σπουδαιότερο ματς είναι ΣΟ Κορυδαλλού-ΣΟ Χαλανδρίου ενώ ο ΣΟΝΦ θα παίξει με την Εστία που θέλει μία ισοπαλία για να εξασφαλίσει την παραμονή της.

Στη Γ' Εθνική για την άνοδο ο αγώνας ΑΟ Παραδείσου Αμαρουσίου(12β)-ΣΟ Περιστερίου(14β) θα κρίνει πολλά. Ο ΣΟ Περιστερίου έχει μόνο μία ήττα και προηγείται στη βαθμολογία αλλά και το Μαρούσι προέρχεται από συνεχόμενες ευρείες νίκες.
η Επικοινωνία(13β) θα παίξει με την ΑΕΠ Μελισσίων που θέλει μόνο νίκη για να σωθεί ενώ ήδη υποβιβάστηκε ο ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης.

Στην Α Τοπική όπου είχαμε τα μπαράζ , η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας(με νίκη 4.5-3.5) και ο Κότινος Χολαργού(με ισοπαλία 4-4) κέρδισαν την άνοδο και θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του πρωταθλητή ενώ ΣΟ Θωμάς Γεωργίου και ΦΟ Ελληνικού θα διεκδικήσουν την σημαντική 3η θέση. Στην κατηγορία παρέμειναν ΣΜΑΟ Καισαριανής και Φοίβος Πειραιά που κέρδισαν με μεγάλα σκορ τον ΣΟ Μοσχάτου και τον ΣΟ Αγίας Βαρβάρας αντίστοιχα. Οι ομάδες αυτές θα ακολουθήσουν τον ΠΣ Αγίου Δημητρίου και τον ΣΟ Σπύρος Μπίκος στην Β' Τοπική Κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: