Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΕΓΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΝΟΙΞΗ 4.5-3.5

Για τον τρίτο γύρο του Μπίκου(Α' Κατηγορία) η ομάδα μας υπέστη νέα ήττα με οριακό σκόρ (4.5-3.5), αυτή τη φορά στο Περιστέρι από την Πνευματική Στέγη. Παρότι η δευτεραθλήτρια Ελλάδος 2009 αγωνίστηκε με πολύ δυνατή σύνθεση (από τα 6 πρώτα έλο της απουσίαζε μόνο ο Φίλιππας ) , η ομάδα μας με βάση την εξέλιξη του αγώνα θα μπορούσε να πετύχει μία σημαντική νίκη ,σε ένα συναρπαστικό αγώνα:

Το σκορ άνοιξε με την σύντομη ισοπαλία μεταξύ Χ.Γκορίτσα και Νίκου Γαβριλάκη στην δεύτερη σκακιέρα ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε ο Χρήστος Κοκκινογένης(1005) από τον Γαλάνη(1545) στην 8η σκακιέρα. Με παιχνιδι ακριβείας ο Σωτήρης Λογοθέτης κράτησε με τα μαύρα στην πρώτη σκακιέρα τον Ανδρέα Τζερμιαδιανό , κάνωντας το σκόρ 2-1 υπέρ της Στέγης. Ο Άγγελος Βακάλης στην 6η σκακιέρα πέτυχε σημαντική νίκη με τα μαύρα επί της Σταυροπούλου(1685) ισοφαρίζοντας το σκορ. Ακολούθησε η ήττα στην 6η σκακιέρα της Δανάης Κοκόση . Αυτή ήταν η πρώτη από τις παρτίδες που θα μπορούσαμε να είχε εξελιχθεί καλύτερα καθώς μετά το άνοιγμα η παίκτριά μας είχε μια στρατηγικά εύκολα κερδισμένη θέση , ένα σοβαρό λάθος όμως στην πίεση χρόνου αντέστρεψε την κατάσταση , δίνοντας νέο προβάδισμα 3-2 στη Στέγη. Η πίεση χρόνου έπειξε αποφασιστικό ρόλο και στην τρίτη σκακιέρα - o Γιώργος Τσίχλης κυριάρχησε με τα Μαύρα του Ανέστη Μιχαηλίδη παίζοντας καλύτερα αλλά μία σοβαρή ανακρίβεια στο τέλος επέτρεψε στον Λευκό να διασωθεί με διαρκές σαχ. Με τη νίκη του Φραγκίσκου Σιγάλα επί της Ζωής Ιορδανίδου στην 5η σκακιέρα το σκόρ ισοφαρίστηκε και πάλι σε 3.5-3.5 , με την τελευταια παρτίδα Σκαπέρδας- Βέρα Παπαδοπούλου (4η σκακιέρα) να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων. Σε εκείνο το σημείο η νίκη για την ομάδα μας έδειχνε να είναι πολύ κοντά καθώς ο Λευκός είχε διαρκώς μεγάλο πλεονέκτημα στη θέση. Η κατάσταση όμως αντιστράφηκε στην πίεση χρόνου καθώς ο Πρόεδρος του συλλόγου έπαιξε πολύ απρόσεκτα δίνοντας ευκαιρία στην αντίπαλο για αντιπαιχνίδι. Ακολούθησε ένα "στήσιμο" αξιωματικού και το 4.5-3.5 υπέρ της Στέγης Περιστερίου ήταν γεγονός.

Παρά την ατυχή εξέλιξη του αγώνα ,θετικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα μας έδειξε ότι είναι ικανή να κοντράρει μία από τις ισχυρότερες ομάδες της χώρας , όπως είναι φυσικά η ομάδα της Στέγης.

Επίσης, η διεξαγωγή αγώνων τέτοιας δυναμικότητας είναι θετική για τη διοργάνωση του Μπίκου καθώς με τη νέα δομή της διοργάνωσης προσελκύονται πλέον και οι ισχυρότεροι σκακιστές στην Αττική να μετέχουν στη διοργάνωση , μία εικόνα που θα βελτιωθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα διατηρείται ο πιό "χαλαρός" χαρακτήρας της διοργάνωσης στις επόμενες κατηγορίες για τις ομάδες που θέλουν να δώσουν ευκαιρίες σε αθλητές τους που δεν αγωνίζονται συχνά με την βασική ομάδα.

Με την ευκαιρία , αξίζει να σημειωθεί ότι και η άλλη πρόταση της Σκακιστικής Άνοιξης η οποία ήδη εφαρμόζεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΣΣΝΑ (κατάργηση της ειδικής σκακιέρας νεανιδας στα νεανικά πρωταθλήματα με παράλληλη υποχρέωση συμμετοχής τουλάχιστον μίας σκακίστριας) αποδεικνύεται ήδη επιτυχημένη καθώς οι ισχυρές νεάνιδες των σωματείων παίζουν πλέον με καλύτερους αντιπάλους (και μάλιστα στις περισσότερες παρτίδες κερδίζουν!) ενώ και τα κορίτσια με χαμηλό έλο στέκονται πολύ καλά όταν αντιμετωπίζουν αγόρια. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ούτε εδώ τον δυναμικό παράγοντα της αλλαγής (σε βάθος χρόνου) , καθώς τα κορίτσια έχουν πλέον τη φιλοδοξία να αγωνίζονται σε υψηλότερη σκακιέρα ενώ και τα σωματεία ενδιαφέρονται να βελτιώνουν συνεχώς τις σκακίστριές τους για να ανταποκρίνονται αυτές στις υψηλότερες απαιτήσεις.

21 σχόλια:

Κωστής Σκαπέρδας είπε...

Μόνο όσοι έχουν "αλλεργία" στις αλλαγές και βγάζουν άναρθρες κραυγές χωρίς επιχειρήματα του τύπου


"Ακόμη και για τους μεγάλους Gm ειναι δύσκολο να παίζουν καινοτομίες πόσο μάλλον για τους υπολοιπους.Βλέπω λοιπόν στο σκάκι συνέχεια καινοτομίες, καινουργιες κατηγορίες αλλαγή συνθέσεων των ομάδων καθε χρόνο και καθε κατηγορία, προτάσεις για να εξυπηρετουν τα συμφέροντα καθε φορα των ομάδων, προτασεις για να είμαστε καλοι, να μας ψηφίσουν , τίποτα για να παεί μπροστα το σκάκι."

δεν μπορούν να δούνε την πραγματικότητα. Ευτυχώς που αυτές οι λογικές μπαίνουν στο περιθώριο.

FreeChess είπε...

Καλό είναι να αναφέρεις που και ποιος έγραψε τη συγκεκριμένη φράση, ώστε να πάρεις και μια απάντηση.
Οι αλλαγές ορισμένες φορές είναι καλές και χρειάζονται, αλλά εσείς το έχετε ξεφτιλίσει.
Πέρυσι αλλάξατε τα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Κάτι μου λέει ότι φέτος θα τα ξαναλλάξετε.
Όσο για τις άναρθες κραυγές...ήδη σε ακούω. Τέλος για την αλλεργία...σου εύχομαι περαστικά.

Φιλάκια πολλά!!

miro είπε...

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι κείμενο που υπάρχει δημοσιευμένο και δίνεται η δυνατότητα να σχολιαστεί ολόκληρο, να κόβετε και να σχολιάζετε αποσπασματικά, αθτα είναι συμπεριφορές φασιστικές και μικροπολιτικές πράγμα που δείχνει και το ήθος του συγκεκριμένου ανθρώπου. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να σου απαντήσω γιατί αυτά που γράφεις δεν συνάδουν με το αρχικό κείμενο άλλα με τμήμα του, γι αυτό και δεν το απάντησες εκεί που δημοσιεύτηκε.Ντροπή τέτοιοι άνθρωποι να θέτουν το εαυτό τους στα κοινά άλλα μάλλον μόνο τέτοιοι τον θέτουν πια για αυτό πάμε και τόσο καλά

Σκαπέρδας Κωστής είπε...

Υποθέτω ξέρετε πολύ καλά που δημοσιεύεται το κείμενο που αναφέρω. Είναι στο site skaki.gr υπό τη νέα του μορφή με author τον administrator. Πείτε μας ΕΣΕΙΣ ποιοί έγραψαν το συγκεκριμένο κείμενο άποψης (Γαλάνης Μαρούντας,Ρουκουνάκης ;) αλλά δεν το υπογράφουν από κάτω για να κάνουμε την κριτική μας ανάλογα.

Το κομμάτι που αντέγραψα είναι αυτό στο οποίο υποννοειτε εμμέσως πλην σαφώς τη Σκακιστική Άνοιξη και ήταν συνέχεια σχολίων που έγιναν στο freechess. H επίθεση στο σωματείο μας φαίνεται και από τα συντονισμένα πυρά σας σε αυτό το Post (απείχαν χρονικά 15λεπτά μεταξύ τους)

Επίσης γελοιότητες ήταν αυτές που γράφτηκαν στο site του freechess περί "ντροπής και αίσχους , μύρισε άνοιξη κλπ" για τις αλλαγές στη διοργάνωση του Μπίκου.

Αν θέλετε να γίνει ουσιαστική συζήτηση να μας πείτε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε ποιες αλλαγές αναφέρεστε , με επιχειρήματα , ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ και να σταματήσετε τους γενικούς αφορισμούς και τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου (φασίστας κλπ.).

Επί της ουσίας:

Οι αλλαγές που πρότεινε η Σκακιστική Άνοιξη ως σωματείο και εγκρίθηκαν από τις ΓΣ της ΕΣΣΝΑ ήταν:

1) Η κατάταξη και των κοριτσιών στα πρωταθλήματα κ12 κ16 με βάση το έλο. Αυτό μάλιστα απότι διάβασα το θεωρείτε θετικό στο freechess

2) Η προσθήκη μίας κατηγορίας στο Μπίκου με όριο Έλο για τις πρώτες σκακιέρες. Αυτό το μέτρο αποτελεί στην ουσία επέκταση του μέτρου που εφαρμόζεται πλέον σε πολλά ατομικά τουρνουά με πολλές συμμετοχές για την εξομάλυνση της δυναμικότητας μεταξύ των σκακιστών.

Όταν το ανοιχτό πρωτάθλημα Αττικής που γίνεται παραδοσιακά στο Ηράκλειο έχει τα τελευταία χρόνια όριο στο πρώτο γκρούπ το 1900 (με δικαίωμα των διοργανωτών να προσθέτουν σκακιστές και κάτω από αυτό το όριο) γιατί δε φωνάζατε για ελολαγνεία; γιατί δε φωνάζατε για ταλαντούχους 1500 που δεν μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή Αττικής;

3) Η διοργάνωση πλέον των σχολικών πρωταθλημάτων ανά περιφέρεια νομαρχίας (4 σχολικά). Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε και από τον εκπροσωπό σας στη Γενική Συνέλευση. Η διαφωνία του ήταν επουσιώδης - το πώς πρέπει να οργανωθούν αυτά (ήθελε να διατηρηθούν οι περιφερειακές επιτροπές ως έχουν).


Όλες οι άλλες αλλαγές (2 αναπτυξιακές στη Β' Τοπική , πρωτάθλημα κάτω των 8 , πρόταση για αλλαγή ηλικιακών ορίων στα νεανικά κύπελλα κ.α. δεν αποτελούν δικές μας προτάσεις και καλά θα κάνετε να μην τις χρεώνετε σε εμάς.


Τώρα , για το μόρφωμα της Α' Εθνικής προσωπικά έχω διάφορες ενστάσεις και συμφωνώ με αρκετές από τις παρατηρήσεις τις οποίες κάνετε.


Επανερχόμενος στο θέμα του "ήθους" με το οποίο πολιτεύομαι ,εαν έχετε τον εκπρόσωπο των σωματείων σας κο Γαλάνη ως υπόδειγμα πολιτικού ήθους, χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν καλύπτω τα κριτήρια σας.

FreeChess είπε...

1ον Το κείμενο το πήρες, μισό όχι ολόκληρο, από το skaki.gr και συγκεκριμένα από το μπλοκ. Στο συγκεκριμένο χώρο μπορεί να γράψει με username οποιοσδήποτε.

2ον Τη δική μας άποψη την έχουμε καταθέση εδώ και πολύ καιρό.

3ον Πρέπει να καταλάβεις ότι άλλο μια ατομική διοργάνωση και άλλο ένα διασυλλογικό κύπελλο. Σα να λέμε ότι για να παίξεις Α' Εθνική πρέπει να έχεις δύο παίχτες πάνω από 2500, δίκαιο ε; Και επειδή μίλησες και για το όπεν του Ηρακλείου, όποιος πιστεύει ότι μπορεί να παίξει στο 1ο γκρουπ...ας παίξει. No problem

4ον Η διοργάνωση πλέον των σχολικών πρωταθλημάτων ανά περιφέρεια νομαρχίας, είναι άστοχη και άδικη. Άλλο το σκάκι και άλλο η πολιτική.

5ον Δεν μπορείς εσύ να μιλάς για το Γαλάνη, γιατί αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε ούτε η Σκακιστική Άνοιξη, αλλά ούτε και συ σας πολιτικός. Τουλάχιστον δείξε λίγο σεβασμό, άλλωστε είσαι και στην ίδια παράταξη μην το ξεχνάς!!

giwrgos είπε...

Ας απαντήσω στο σχόλιο που με αφορά,..τον όρο ελολαγνεία τον έγραψα εγώ και δεν είμαστε πολλοί είναι ένα post που έκανε ένας άνθρωπος !
Όσο αφορά το σχόλιο μου για διαχωρισμό του Μπίκου σε ομάδες <1700 και >1700 δεν ήξερα ότι το πρότεινε η ομάδα σας εγώ το σχολίασα σαν απόφαση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (συγκεκριμένα ο όρος που χρησιμοποίησα είναι φωτοβολίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α ), (Το ανώνυμο post αποκάτω που λέει: "μυρίζει άνοιξη" δεν ξέρω ποιος το έγραψε και δεν με αφορά αλλά οφείλετε να παραδεχθείτε ότι αν δεν ήταν ο ίδιος εκεί την ώρα που κάνατε την πρόταση είναι λίγο διορατικός..!) Αλλά μιας και το λέτε εσείς ο ίδιος ότι κάνατε αυτή την πρόταση φαίνεται ότι προτείνατε ένα μέτρο στα μέτρα τα δικά σας...Και είναι κρίμα που αντιμετωπίζετε ένα διασυλλογικό θεσμό υποβιβάζοντας τον σε λογικές open τουρνουά...
Το μέτρο να μην παίζουν οι κοπέλες μεταξύ τους,( όπως χαρακτηριστικά σχολίασα κάθονται χωριστά στις εκκλησίες ! όντως σχολιάστηκε θετικά τόσο από μένα όσο και από τον admin του freechess ακυρώνοντας οποιοδήποτε επιχείρημά σας για αφορισμούς τουλάχιστον από την πλευρά μου ή του freechess.
Τέλος το να παίρνεις αποσπάσματα κειμένων όπως έκανες στο πρώτο post σου ή χρησιμοποιώντας ανώνυμα ή επώνυμα post όπως έκανες στο δεύτερο post σου, να μην τα απαντάς εκεί που γίνονται(μην δίνοντας έτσι το δικαίωμα για ανταπάντηση), συνθέτοντας τα όπως εσύ θέλεις και να τα στρέφεις προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι λίγο έως πολύ μία πολιτικάντικη τακτική (αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ο ποιο επιεικής που μπορώ να δώσω...).

Σκαπέρδας Κωστής είπε...

1. To κείμενο δεν το έγραψε οποιοσδήποτε , είναι επι της ουσίας το εισαγωγικό κείμενο του νέου site και είναι και tagged , μεταξύ των άλλων και ως ΕΣΣΝΑ.

Το που θα γράφω πάλι εγώ είναι δικό μου ζήτημα.

2. Για το Μπίκου και τα νεανικά ο (εκπρόσωπος των σωματείων σας στην ΕΣΣΝΑ) και τέως Πρόεδρος στο συμβούλιο της ΕΣΣΝΑ υπέρ , η πρόταση για το Μπίκου , μάλιστα η πρόταση για την Α' Κατηγορία πέρασε παμψηφει.

3. Πάλι ανακατεύεις ανόμοια πράγματα. Το Κύπελλο Μπίκου δεν είναι πρωτάθλημα ούτε κρίνεται τίποτε στο Μπίκου Α'
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κόπτεστε τόσο για το αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΣΣΝΑ. Από τη μία είναι η άποψή σας να μείνουν όλα ως έχουν ,και να μην αλλάξουν π.χ. τα νεανικά κύπελλα και από την άλλη κάνετε ξεχωριστά ομαδικά νεανικά πάνω στις ημερομηνίες τις ΕΣΣΝΑ. Μηπως προτιμάτε καλύτερα να μη μετέχουν καλές ομάδες στο ΜΠίκου ή να κάνουν δικό τους πρωτάθλημα όπως εσείς;;;

4) Δικαιωμά σας να το υποστηρίζετε αυτό , η άποψή σας είναι σεβαστή , υπενθυμίζω όμως και πάλι ότι αυτή είναι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την πρότεινε και την υπερψήφισε και ο εκπρόσωπος του σωματείου σας.
Σοβαρευτείτε επιτέλους!

5) Αυτό πάλι τι ανέκδοτο είναι; Η Σκακιστική Άνοιξη οφείλει την ύπαρξη της στο Γαλάνη;;;Από που το έβγαλες αυτό ρε μεγάλε???

Αγαπητέ Νίκο ή Σταμάτη ή Γιάννη ή οποίος τελοςπάντων γράφει με το freechess δεν πας καθόλου καλά. Σύνελθε γρήγορα γιατί εκτίθεσαι πολύ άσχημα.

miro είπε...

"Υποθέτω ξέρετε πολύ καλά που δημοσιεύεται το κείμενο που αναφέρω." Υποθέτω οτι δεν το ξέρουν όλοι όσοι διαβάζουν το site σας
"Είναι στο site skaki.gr υπό τη νέα του μορφή με author τον administrator."
Συγγραφέας ειναι ο miro o οποίος είναι απλός user και μπορει να γραψεί ελευθερα εκει όπως ακριβώς και εσύ!!!
"Πείτε μας ΕΣΕΙΣ ποιοί έγραψαν το συγκεκριμένο κείμενο άποψης (Γαλάνης Μαρούντας,Ρουκουνάκης ;) αλλά δεν το υπογράφουν από κάτω για να κάνουμε την κριτική μας ανάλογα." H κριτική πρεπει να γίνεται με βαση το τι γράφετε και όχι ποιός το γράφει εκτός αν πρόκειτε για κριτική εμπάθειας

"Το κομμάτι που αντέγραψα είναι αυτό στο οποίο υποννοειτε εμμέσως πλην σαφώς τη Σκακιστική Άνοιξη και ήταν συνέχεια σχολίων που έγιναν στο freechess. H επίθεση στο σωματείο μας φαίνεται και από τα συντονισμένα πυρά σας σε αυτό το Post (απείχαν χρονικά 15λεπτά μεταξύ τους)" Το κομματι αυτο που αντεγραψες και δεν εκανες καν τον κόπο να αναφερεις απο που είναι ωστε καποιος να μπορει να το διαβάσει όλο και να βγαλει τα συμπερασμα του δεν αφορά την ανοιξα αλλα όλη την σκακιστική διοικητικη μανια, αλλα όποιος εχει την μύγα....



Αν θέλετε να γίνει ουσιαστική συζήτηση να μας πείτε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε ποιες αλλαγές αναφέρεστε , με επιχειρήματα , ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ και να σταματήσετε τους γενικούς αφορισμούς και τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου (φασίστας κλπ.).
ο χαρακτηρισμός ειναι στις πρακτικες και οτο πρόσωπο που συνεχίζει να λαικίζει παραφράζοντας τις φασιστικες συμπεριφορες στην λέξη φασιστας στο προσωπο του. Ισως ειναι πιο ευκολο το να μεταφερουμε τις συμπεριφορες σε πρόσωπα, ομως οι συμπεριφορες και οι δομές μενουν τα πρόσωπα φευγουν, και εκτιμώ οτι οποιαδηποτε κριτικη οφείλει να γινετε σε επιπεδο θεσμικό, τουλαχιστον απο εσας που εκπροσωπείτε τους θεσμούς.
"Ελπίζω" οτι οι παραφράσεις εγιναν σκόπιμα γιατι τοτε εχουμε προβλημα σε συμπεροφορα που μπορει και να διορθώνεται γιατι αν εγιναν απο προβληματικη κατανοηση τοτε δεν διορθώνεται...
Μια συγνώμη για αναρμοστη συμπεριφορα δεν βλάπτει.
Και καλό είναι δικηγόρους εχεται να μην συσχετίζεις δημοσίως κείμενα υπογεγραμένα με προσωπα που δεν εχουν καμια συμμετοχή.
Ο συγγραφέας του κείμενου Miro.
Τα στοιχεία μου είναι στο site www.skaki.gr και οποισδήποτε θίγεται μπορει νομικα να τα ζητησει απο εκεί.Λίγη προσοχή δεν Βλάπτει

Σκαπέρδας Κωστής είπε...

Κύριε Ρουκουνάκη ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε με τα γραφόμενά σας ότι με περνάτε για ηλίθιο. Κάνετε λάθος όμως όταν νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνει ο σκακιστικός κόσμος τη σκοπιμότητα με την οποία γράφετε.

Κάνετε ακόμα πιο μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι θα κάνετε την οποιαδήποτε προπαγάνδα σας χωρίς την κατάλληλη απάντηση.

Περιμένω να απαντήσετε επί της ουσίας ,π.χ. πώς φωνασκείτε για πράγματα τα οποία οποία ο ίδιος ο εκπρόσωπος των σωματείων σας υπερψήφισε;;

FreeChess είπε...

Αντε πάλι. Για τευταία φορά γράφω.

Το ότι έχουμε διαφορετική άποψη από το Γαλάνη δεν μπορείς να το καταλάβεις? Πρέπει επειδή είναι εκπρόσωπος της Επικοινωνίας να συμφωνούμε? Δεν κατάλαβα!

Εσύ και όσοι είναι αυτή τη στιγμή στο συμβούλιο της ΕΣΣΝΑ ουσιαστικά είστε η εξουσία όσο αφορά το σκάκι στην Αττικής. Τι λες δεν μπορώ να έχω αντίθετη άποψη? Ωραία δημοκρατία!

Όσο για τις νεανικές διοργανώσεις, αυτό είναι δικό μας θέμα και εμείς αποφασίζουμε το καλύτερο για τους νέους σκακιστές της ομάδας μας. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μας πεις σε ποια διοργάνωση θα συμμετέχουμε.

giwrgos είπε...

Τελευταία απάντηση και από μένα...Σου είπα ότι ο χαρακτηρισμός ελολαγνεία για τον διαχωρισμό σε κατηγορίες με βάση το Έλο όσο αφορά την διοργάνωση του Μπίκου αποτελεί μία προσωπική άποψη. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική σε αποφάσεις οργάνων (από όσο ξέρω δεν έχουμε χούντα,..τουλάχιστον στρατιωτικού τύπου! ) , και ενώ λες η άποψη μου είναι σεβαστή , μετά από δύο γραμμές λες σοβαρευτείτε επιτέλους...αν εσύ νομίζεις ότι αυτή είναι μία σοβαρή απάντηση είναι δικαίωμα σου.
Προφανώς εσκεμμένα ( δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους, αφού προσωπικά ούτε σε γνωρίζω ούτε με γνωρίζεις) συνεχίζεις να παίρνεις ανώνυμα ή επώνυμα κείμενα και μερικά ούτε καν ολόκληρα και να κάνεις μικροπολιτική..σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ...είναι δικαίωμα σου να γράφεις όπου θες και φυσικά ότι θες,...τι άλλο να πω...

miro είπε...

"Κύριε Ρουκουνάκη ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε με τα γραφόμενά σας ότι με περνάτε για ηλίθιο. Κάνετε λάθος όμως όταν νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνει ο σκακιστικός κόσμος τη σκοπιμότητα με την οποία γράφετε."

Μάλλον αυτοεπιβεβαίωνεσαι γιατι σε πρώτο επίπεδο η κριτικη ηταν για τον γαλάνη για την ΕΣΟ και σκοπός ηταν να γινει ουσιαστικός διαλόγος ωστε να μπει το θεσμικό πλαίσιο που θα προχωράει τα πραγματα μπρστα και που δεν θα εξαρτατε απο πρόσωπα


"Κάνετε ακόμα πιο μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι θα κάνετε την οποιαδήποτε προπαγάνδα σας χωρίς την κατάλληλη απάντηση."

Εδώ περιγράφεις τι ακριβως κανεις στο πρώτο post σου που οχι μόνο χρησιμοποιεις αποσπασματικα κειμενο χωρις να αναφερεις τιποτα, αλλα χαρακτιριζεις καποιος αλλεργικους και καθυστεριμένους και μετα θιγεσε με οσους χρησιμοποιουν χαρακτιρισμους, λιγη ντροπή δεν βλάπτει. Απλα περα απο "κριτική" δες την παραπάνω παραγραφω ως αυτοκριτική

Καθε ανθρώπος που σεβαιτε τον εαυτό του μπορει να εχει προσωπικη αποψη πέρα απο τα σωματια οταν τα σωματια δημιουργούνται και ενεργοποιουνται μεσα απο υγιεις διαδικασίες
Και τέλος για να καταλήξω δεν έχω κανενα προβλήμα στις απαντήσεις και στην κριτικη γιατι δεν έχω και δεν διεκδικώ τίποτα.
Eπισεις απαιτώ να αφαιρεθεί αμέσα το όνομα μου απο το site αλλιως επιφυλασωμαι για καθε νομικό μου δικαιώμα , οχι γιατι ντρέπομαι για αυτα που γράφω αλλα γιατι εγω επιλέγω που θα γράφω και με ποιόν τρόπο. Καταλαβατε
Συγνωμη αν θιχτικατε εχει και το τιμημα της η εκθεση στα κοινά, καλή συνεχεια
Ρουκουνάκης Μιχάλης
Από εδω δεν χρειαζεται να το αφαιρεσετε

Σκαπέρδας Κωστής είπε...

@freechess

Καλό είναι να έχετε εκπρόσωπο κάποιον που εκφράζει τις θέσεις του σωματείου σας στις συνελεύσεις (όπως υποθέτω τα σωματεία του Ηρακλείου εκπροσωπεί ο λογασριασμός freechess)
Αν πάλι η άποψή που εκφράζεις είναι προσωπική σου συστήνω να γράφεις με το όνομά σου (όπς κάμω π.χ. εγώ) για να μη δημιουγούνται παρανοήσεις.

Άποψη φυσικά μπορείς να έχεις και όλες τις απόψεις τις λαμβάνω υπόψη μου, ακόμα και όταν γίνονται με εμπάθεια. Δεν είναι άποψη όμως σχόλια (από άλλους)που έγιναν στο site του τύπου "ντροπή" και "αίσχος" ή ότι η φταίει η Άνοιξη για μία ομόφωνη απόφαση. Αυτή τη στιγμή , εξ όσων γνωρίζω , είστε οι μόνοι που έχετε διαμαρτυρηθεί έτσι για το Μπίκου. Ας ολοκληρωθεί η διοργάνωση και ας πουνε ψύχραιμα όλοι τη γνώμη τους. Φυσικά μπορούν να γίνουν πολλές ακόμη βελτιώσεις , ο ίδιος έχω κάποιες ιδέες για αυτό

Τώρα για το θέμα με τη διοργάνωση που λες , εγω προσωπικά έχω αναφέρει την άποψή μου ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε στα κύπελλα , περιφερειακά τουρνουά με προτωβουλίες συλλόγων.

Δε μου πέφτει φυσικά λόγος αν και που θα κατεβάσετε τα παιδιά σας , απλά μου κάνει εντύπωση η ασυνέπεια του σωματείου και αυτού που σας εκπροσωπει.

Περιμένω το όνομά σου και να μας εξηγήσεις γιατί κατά τη γνώμη σου οφείλουμε ως Σκακιστική Άνοιξη την ύπαρξή μας στο Γαλάνη



@giorgos


Το "σοβαρευτείτε" απευθύνεται στον Πρόεδρο του Ηρακλείου και όσους άλλους το εκπροσωπούν για τους λόγους που εξήγησα και παραπάνω.

miro είπε...

"Κύριε Ρουκουνάκη ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε με τα γραφόμενά σας ότι με περνάτε για ηλίθιο. Κάνετε λάθος όμως όταν νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνει ο σκακιστικός κόσμος τη σκοπιμότητα με την οποία γράφετε."

Μάλλον αυτοεπιβεβαιώνεσαι γιατί σε πρώτο επίπεδο η κριτική ηταν για τον Γαλάνη για την ΕΣΟ και σκοπός ήταν να γίνει ουσιαστικός διάλογος ώστε να μπει το θεσμικό πλαίσιο που θα προχωράει τα πράγματα μπροστά και που δεν θα εξαρτάται από πρόσωπα


"Κάνετε ακόμα πιο μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι θα κάνετε την οποιαδήποτε προπαγάνδα σας χωρίς την κατάλληλη απάντηση."

Εδώ περιγράφεις τι ακριβώς κάνεις στο πρώτο post σου που όχι μόνο χρησιμοποιείς αποσπασματικά κείμενο χωρίς να αναφέρεις τίποτα, αλλά χαρακτηρίζεις κάποιους αλλεργικούς και καθυστερημένους και μετά θίγεσαι με όσους χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς, λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Απλά πέρα από "κριτική" δες την παραπάνω παράγραφο ως αυτοκριτική

Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του μπορεί να έχει προσωπική άποψη πέρα από τα σωματεία, όταν τα σωματεία δημιουργούνται και ενεργοποιούνται μέσα από υγιείς διαδικασίες
Και τέλος για να καταλήξω δεν έχω κανένα πρόβλημα στις απαντήσεις και στην κριτική γιατί δεν έχω και δεν διεκδικώ τίποτα.
Eπίσης απαιτώ να αφαιρεθεί άμεσα το όνομα μου από το site αλλιώς επιφυλάσσομαι για κάθε νομικό μου δικαίωμα , όχι γιατί ντρέπομαι για αυτά που γράφω αλλά γιατί εγώ επιλέγω που θα γράφω και με ποιόν τρόπο. Καταλάβατε;
Συγνώμη αν θιχτικατε εχει και το τίμημα της η έκθεση στα κοινά, καλή συνέχεια
Ρουκουνάκης Μιχάλης
Από εδώ δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε

Χρήστος Γκορίτσας είπε...

Έχουμε και λέμε:

1. Όποιος εκτίθεται δημοσίως, είτε ως πολιτευόμενος είτε ως εκφέρων δημόσιο λόγο, έστω κι αν δεν έχει θεσμικό ρόλο, πρέπει να αποδέχεται το δικαίωμα οποιουδήποτε να ασκεί επώνυμα κριτική στις ιδέες και στις πράξεις του.
2. Πιστεύω ότι οι ενεργοί σκακιστικοί παράγοντες είμαστε πολύ λίγοι τον αριθμό, είτε για να ξεκατινιαζόμαστε δημοσίως είτε για να συκοφαντούμε ο ένας τον άλλο ιδιωτικώς. Είμαι κάθετα αντίθετος και στη μία και στην άλλη συμπεριφορά και έχω κατά καιρούς αντιπαρατεθεί σφοδρότατα με όλους, όσοι προσπάθησαν μανιχαϊστικά και, φυσικά, υστερόβουλα να χωρίσουν το σκακιστικό κόσμο σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα, για να παραπληροφορούν και να αποπροσανατολίζουν τους πολλούς, να κρύβουν τη δική τους ανεπάρκεια και εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.
3. Πραγματικά εξεπλάγην δυσάρεστα από τη διαδικτυακή αντιπαράθεση, στην οποία με το παρόν σχόλιό μου ευελπιστώ να δώσω οριστικό τέλος, διότι εστιάζει στα πρόσωπα και όχι στην ουσία των πραγμάτων και, ως εκ τούτου, δεν οδηγεί πουθενά. Κατηγορηματικά δηλώνω ότι σέβομαι απεριόριστα τόσο τον αδερφικό φίλο μου Κωστή, όσο και την αξιοπρεπέστατη και συμπαθέστατη παρέα της «Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής», με αρκετά από τα μέλη της οποίας γνωρίζομαι προσωπικά. Όμως, φοβούμαι ότι ο παρών διαδικτυακός «διάλογός» τους απογοητεύει όλους, όσοι περιμένουν από εμάς τους περισσότερο ή λιγότερο εμπλεκόμενους στο σκακιστικό παραγοντισμό ακόμη περισσότερο και ακόμη ποιοτικότερο σκάκι για ακόμη περισσότερους, ιδίως νέους, και καλό είναι να πάρει άλλη τροπή ή να σταματήσει εδώ.
4. Αν ακολουθήσουν σχόλια, τα οποία θα εκφράζουν προβληματισμό και θα περιέχουν επιχειρήματα, για το Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. για το έτος 2010, θα επανέλθω ελπίζοντας ότι όλοι μας, με τη γνώση και την πείρα του ο καθένας, θα μπορέσουμε, κατανοώντας τη δυναμική των καταστάσεων, να στρέψουμε το βλέμμα και την προσοχή μας στο μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ποιοτικός δημόσιος διάλογος θα μας βοηθήσει όλους, πλην αυτών οι οποίοι τα ξέρουν όλα ή προσπαθούν δι’ ίδιον όφελος να διαμορφώνουν στεγανά, να μάθουμε περισσότερα, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να διαμορφώσουμε ή να αναθεωρήσουμε γνώμη, η οποία θα είναι δική μας και στερεή.
5. Μπορώ να διαβεβαιώσω υπευθύνως τους πάντες ότι η «Σκακιστική Άνοιξη» δε θα υπήρχε, μόνο αν δεν υπήρχε η ψυχή του σωματείου μας, δηλαδή ο Πρόεδρός του ο Κωστής Σκαπέρδας. Ο δε κ. Γαλάνης, τον οποίο τότε όλοι εμείς ανεξαιρέτως ανεπιφύλακτα θεωρούσαμε φίλο μας, το μόνο, που έχει δώσει στη «Σκακιστική Άνοιξη», όπως κατά καιρούς και σε άλλα σωματεία, όταν το σωματείο μας είχε μόλις ιδρυθεί και ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να έχει αναδείξει νέους αθλητές, είναι την υπόσχεσή του ότι θα μεσολαβούσε ο ίδιος, ούτως ώστε ο «Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου Αττικής – Επικοινωνία» να μας παραχωρήσει με υποσχετική ενός έτους έναν έφηβο αθλητή. Τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, έστω κι αν η παραπάνω υπόσχεσή του απεδείχθη τελικά υπόσχεση πολιτικού, δηλαδή άνευ αντικρίσματος, φυσικά και δεν του κρατούμε κακία, αλλά ως εκεί.

Φιλικά

Χρήστος Γκορίτσας

Χρήστος Γκορίτσας είπε...

Επειδή η κουβέντα ανήκει και στο www.skaki.gr κι επειδή για τεχνικούς λόγους, οι οποίοι αφορούν στην ιστοσελίδα αδυνατώ να δημοσιεύσω τώρα εκεί το παραπάνω σχόλιό μου, παρακαλώ πολύ, και τον ευχαριστώ εκ των προτέρων, το Μιχάλη Ρουκουνάκη, ως διαχειριστή της, να το δημοσιεύσει αυτός ως έχει.

miro είπε...

Ευχαριστώ για την θέση συμφωνώ σε πολλά σημεία και κατανοώ την δύσκολη θέση να γίνεται αυτή η κουβέντα στο blog σας. Απλά καλό είναι όταν κάποιος μεταθέτει μια θέση σε προσωπικό πόλεμο ας έχει και τον τρόπο να τον υποστηρίξει. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου θιγμένο από αυτή την συμπεριφορά κυρίως γιατί είναι έξω από τέτοιες λογικές και την θεωρώ προσβλητική.Λογικές του divide ut regnes είναι μακριά από μένα και κάλο είναι να είναι έξω από τις λογικές ατόμων που ασκούν κυβερνητική στο σκάκι ή/και οπουδήποτε αλλού.Οι θέσεις μου δεν ήταν ενάντια σε πρόσωπα αλλά σε συμπεριφορές.Επιμένω να αφαιρεθεί το όνομα μου και να επιφυλάσσομαι για κάθε νομικό μου δικαίωμα.Το ελάχιστο που θεωρώ απαραίτητο είναι η μεταφορά των σχολίων εκεί που ανήκουν, μόνο για λόγους ευταξίας.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ρουκουνάκης Μιχάλης

miro είπε...

οκ

Κ.Σκαπέρδας είπε...

Τα σχόλιά σας θα παραμείνουν ως έχουν. (Αν δε θέλατε ας μην τα κάνατε) Νομίζετε ότι μπορείτε να προσβάλετε το σωματείο που σας φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του (το ότι οφείλει η Άνοιξη την υπαρξή της σε οποιονδήποτε εκτός από τους ιδρυτές της και αυτούς που την τρέχουν αποτελεί μέγιστη ύβρη) και έχετε και αξιώσεις τι θα κρατήσουμε και τι θα σβήσουμε;

Σας εύχομαι καλή τύχη στο νομικό σας αγώνα ;-)

miro είπε...

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις σε ποίον αναφέρεσαι.Κοίτα να δεις εγώ δεν είχα καμιά όρεξη να ασχοληθώ μαζί σου.Δεν αναφέρθηκα εγώ και δεν ασχολήθηκα με την άνοιξη.Απλά επειδή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ρώτα κάποιον να σου εξηγεί και μετά να ειρωνεύεσαι. Το πρόβλημα γενικά είναι ότι η βλακεία είναι ανίκητη Σου συνιστώ να διαβάσεις το "περί βλακείας" του Μούζιλ
..δεν υπάρχει καμία σημαντική σκέψη, την οποία η βλακεία δεν θα ήξερε πως να χρησιμοποιήσει: είναι ευκίνητη προς όλες τις κατευθύνσεις και μπορεί να φορέσει όλα τα φορέματα της αλήθειας. Αν η βλακεία δεν έμοιαζε σχεδόν απαράλλαχτα με την πρόοδο, το ταλέντο... κανείς δεν θα ήθελε να είναι βλαξ.
Επίσης τα σχόλια είναι προσωπικά, δεν γράφω ως ομάδα, ούτε εκπροσωπώ κανένα.
Επί προσωπικού
Κοίτα δεν θέλω να αναφέρω την σελίδα στο blogspot και να αναγκαστείς να τα αφαιρέσεις απλά γιατί σέβομαι κάποιους συμπαίκτες σου πράγμα που δεν κάνεις εσύ αγνοώντας και αναιρώντας τις θέσεις τους
Ρουκουνάκης Μιχάλης

Κ. Σκαπέρδας είπε...

Συνέχισε να με βρίζεις δημόσια, από όποιο κωδικό θέλεις και σε όποιο site γουστάρεις, για να μην έχει κανείς αμφιβολία για το ποιόν σου εγώ δεν θα σε ακολουθήσω.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να μιλήσουμε επί της ουσίας για το αγωνιστικό πρόγραμμα ή το σκάκι , είμαι στη διάθεσή σου όπως είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε. Το προσωπικό μου Mail είναι scapcostis2004@yahoo.com