Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Νεανικά Αττικής - Η πορεία των σκακιστών μας

Στην Κατηγορία Αγόρια 8 πολύ καλά πηγαίνει ο 7χρονος σκακιστής της ομάδας μας Νικηφόρος Γανωτής αφού μετά την εξαίρεση του πρώτου γύρου έχει σημειώσει δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Αυτές είναι και οι πρώτες του επίσημες παρτίδες.

Στην Κατηγορία Αγόρια 10 ο Σπύρος Σιδέρης και Θεόδωρος Θωμάς έχουν από μία νίκη και τρεις ήττες ο καθένας , ενώ τον ίδιο απολογισμό έχει στα Αγόρια Κάτω των 12 ο Δημήτρης Σκυλάκος που απόψε πέτυχε την πρώτη του νίκη.

Την καλύτερη συγκομιδή βαθμών από τους σκακιστές μας έχε μέχρι στιγμής ο Άγγελος Βακάλης με 3/4 στην Κατηγορία Α14. Ο Δημήτρης Κατίδης τον ακολουθεί με 2/4 , ο Κωνσταντίνος Βαλαντάσης έχει 1/4 ενώ ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου-Καρακάσης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη διοργάνωση-

Στην κατηγορία Κ16 , Η Δανάη Κοκόση εχει 2.5/4. Η Έλλη Βαλή-Σαράφογλου πέτυχε απόψε σημαντική ισοπαλία με αντίπαλο την Ευδοκία Ασβεστοπούλου.
Μάλιστα στον 5ο γύρο θα βρεθούν αντιμέτωπες (παρότι έχουν διαφορά 2 πόντων) η Έλλη με τη Δανάη!

1 σχόλιο:

Κωστής Σκαπέρδας είπε...

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πλέον από τις 10 που ξεκίνησαν έχουν απομείνει 8 σκακίστριες στην συγκεκριμένη κατηγορία σε ελβετικό επτά αγωνιστικών το οποίο σημαίνει ότι θα παίξουν όλες μεταξύ τους! Όπως είχε εξηγηθεί και πριν ένα χρόνο στα σχόλια (http://anoixichess.blogspot.com/2009/01/2009.htm) , το κριτήριο της προοδευτικής βαθμολογίας είναι προβληματικό , ειδικά σε ελβετικό τόσο λίγων συμμετοχών , και θα έπρεπε να έπεται του μπουχολτζ. Ειδικά στην περίπτωσή μας , η έννοια της προοδευτικής βαθμολογίας χάνει κάθε έννοια.

Να σημειωθεί ότι το κριτήριο της προοδευτικής βαθμολογίας είναι εξαιρετικά παρωχημένο και κατάλοιπο της εποχής προ 20ετίας που δεν υπήρχαν υπολογιστές και οι κληρώσεις γινόντουσαν στο χέρι.

Βεβαια το πολύ πιο σοβαρό πλέον είναι το ενδεχόμενο να μη βγαίνει η κλήρωση του Ελβετικού (ακόμα και αν δεν αποχωρήσει άλλη αθλητρια είναι δυνατόν αυτό)