Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Σκακι και στα FM!

Ευχάριστη είδηση αποτελεί η νέα σκακιστική ραδιοφωνική εκπομπή που ξεκινά μάλιστα με την έναρξη εκπομπής του νέου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας Sentra FM. Ο παραγωγός της Χρήστος Πιλάλης σκοπεύει να βασιστεί στην αμφίδρομη επικοινωνία με τους ακροατές και στη φιλοξενία πολλών σημαντικών σκακιστών. Έτσι ο σκακιστικός κόσμος αποκτά το δικό του βήμα στους 103.3 FM.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

"Το Σκάκι στον Sentra FM 103.3"


Λίγες μέρες έμειναν για την επίσημη πρώτη του νέου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού Sentra fm 103.3. O σταθμός ανήκει στον εκδοτικό όμιλο ΄΄Πήγασος΄΄ (εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, Goal News, κλπ) και στελεχώνεται από πολύ γνωστούς δημοσιογράφους. Ξεκινάει επίσημα τις εκπομπές του το Σάββατο 30 Αυγούστου. Από το 2ο Σάββατο της λειτουργίας του, δηλαδή από τις 6 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο 10-11 το πρωί ο σταθμός θα εκπέμπει τη σκακιστική εκπομπή ΄΄Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα΄΄ με παραγωγό και παρουσιαστή το Χρήστο Πιλάλη.
Σε κάθε εκπομπή θα παρουσιάζονται θέματα γύρω από την κυριότερη ελληνική και ξένη σκακιστική ειδησεογραφία, την ιστορία του σκακιού, το προφίλ κορυφαίων Ελλήνων ή ξένων σκακιστών, την παιδαγωγική αξία του σκακιού, το σκάκι και τις νέες τεχνολογίες, το σκάκι και τις τέχνες (κινηματογράφος, ζωγραφική, ποιήματα, κλπ), ανέκδοτα γύρω απ΄το σκάκι, κ.α. Σχεδόν σε κάθε εκπομπή θα υπάρχει ένας φιλοξενούμενος σκακιστής ή σκακίστρια που θα καλείται να σχολιάσει σκακιστικά θέματα. Η εκπομπή θα είναι ανοιχτή στις παρεμβάσεις των ακροατών της. Επίσης σε κάθε εκπομπή θα δίδονται απ΄τον παραγωγό χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τις δυνατότητες που υπάρχουν για να παίξει κάποιος σκάκι (αγωνιστικό, προπονήσεις).


Δεν υπάρχουν σχόλια: