Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

FIDE World Cup. Μετά τον 4ο γύρο.



Στην προημιτελική φάση βρισκεται πλέον το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIDE , με τα τέσσερα ζευγάρια να είναι Gelfand - Jakovenko , Ponomariov - Gashimov , Svidler-Malakhov , και Karjakin - Mamedyarov.

Οι πιθανότητες τελικής επικράτησης μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν μοιρασμένες στους οκτώ σκακιστές. Πάντως ,ο πλέον φορμαρισμένος από τους οκτώ φαίνεται να είναι ο Αζέρος Shakhriyar Mamedyarov(φωτο) , καθώς είναι ο μόνος που έχει κερδίσει όλα τα ματς στις παρτίδες κανονικού χρόνου έχοντας μάλιστα συνολικό σκορ 7-1! (6 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Στον τελευταίο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του Τσέχου Lasnicka ( ο οποίος εκτός από το δικό μας Ι.Παπαιωάννου απέκλεισε και τους Morozevich και Bologan!) , με υπέροχο τρόπο , στην καλύτερη παρτίδα του γύρου αυτού:

2 σχόλια:

barbis είπε...

Φοβερή παρτίδα.Δεν ξέρω αν είναι οι καλύτερες συνέχειες οι κινήσεις που ακολούθησαν το Qxf4!(οι μηχανές βλέπεις λένε άλλα) αλλά σίγουρα είναι οι πιο εντυπωσιακές!Είναι από τις φορές που το θέαμα υπερισχύει της ακρίβειας.

Κωστής Σκαπέρδας είπε...

Ο Μαmedyarov πήγαινε πολύ καλά ... μέχρι που γραφτηκε κάτι καλό γι αυτόν στο site μας! (Προηγούμενο θύμα του blog o Aronian από τη στιγμή που γράφτηκε ότι είναι πολύ κοντα στο 2800 , έχασε καμιά 20αριά μονάδες ελο...) Ηττήθηκε σήμερα από τον Karjakin κάνοντας μία μάλλον ατυχή επιλογή ανοίγματος. Ήττα-διάλυση του Svidler από το Malakhov με τον Peter να βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Ισόπαλες οι άλλες δύο παρτίδες...