Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Πρωτάθλημα Α' Εθνικής - ΠΟΑ Αττικής 2012

Πρωταθλήτρια η Π.Σ. Περιστερίου!
 
Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου, με σκακιστές παγκόσμιας δυναμικότητας στη σύνθεσή της κατέκτησε το 39ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας που διεξήχθη στην Ερέτρια, με διοργανωτές την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» και τα ξενοδοχεία Eretria Village και Holidays in Evia.

Η τελική βαθμολογία, σε 7 γύρους:

1. ΠΣ Περιστερίου 13 β.
2-4. ΣΟ Καβάλας, ΕΕΣ Κορυδαλλού, Φυσιολάτρης 11 β.
5. ΕΣ Θεσσαλονίκης 10 β.
6-9. Γαλαξίας Θεσσαλονίκης, ΣΟ Ηρακλείου, ΕΣ Άμφισσας, Πανιώνιος 9 β.
10-14. ΣΑ Χανίων, Κύδων Χανίων, ΝΟ Καλαμάτας, ΛΠ Φλώρινας, ΣΟ Πτολεμαϊδας 8 β.
15-20. ΑΕΚ, ΟΣ Τριανδρίας, ΟΑΑ Ηράκλειο, Σκ. Ακαδημία Χαλκίδας, ΦΟΝ Ηρακλείου Αττικής, Πειραϊκός 7 β.
21-26. ΣΟ Αιγάλεω, ΣΟ Ηλιούπολης, ΣΑΣ Κορωπίου, ΣΟ Καλλιθέας, ΣΟ Πατρών, Ζήνων Γλυφάδας 6 β.
27-28. ΣΟ Ικαρίας, ΣΟ Πολίχνης 5 β.
29-32. Σκ. Ακαδημία Γαζίου, ΣΟ Άμφισσας, Συλ. Ιωαννιτών Σκακιστών, ΑΣ Παπάγου 4 β.
33. ΟΣ Καλαμάτας 2 β.
34. ΕΣ Αιγιαλείας 0 β.

Όλα τα αναλυτικά αποτελέσματα μαζί με ζωντανές παρτίδες και φωτογραφίες μπορείτε να τα δείτε εδώ. ( Πηγή www.chessfed.gr)


Να σημειωθεί ότι , ενώ τρεις Αθηναϊκές ομάδες πλασαρίστηκαν στην πρώτη τετράδα, είχαμε επίσης τo γεγονός του υποβιβασμού εξι ομάδων απο την Αττική που καθστά πολύ ισχυρό τον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής(Αττική) στον οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά η Σκακιστική Άνοιξη. Αναλυτικά ο ΠΟΑ 2012 αποτελείται από τις ομάδες.

ΣΟ Αιγάλεω
ΣΟ Ηλιούπολης
ΣΑΣ Κορωπίου
ΣΟ Καλλιθέας,
ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας
ΑΣ Παπάγου
Πανελλήνιος ΓΣ
ΓΣ Ασπροπύργου
Σκακιστική Άνοιξη
ΣΜΣ Ελευσίνας
σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα εννέα αγωνιστικών. Μόνο με την ομάδα της Ελευσίνας έχουμε αγωνιστεί σε πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας (στη Β' Εθνική 2011 όπου και επικρατήσαμε) , με Ηλιούπολη, ΑΣ Παπάγου ,Πανελλήνιο και Κορωπί έχουμε αναμετρηθεί για το κύπελλο Αττικής (μας απέκλεισε μόνο το Κορωπί) , με ΣΟ Καλλιθέας και ΣΟ Αιγάλεω έχουμε συναντηθεί σε Νεανικές Διοργανώσεις , το Ζηνωνα Γλυφάδας έχουμε αντιμετωπίσει 2φορές στο Κύπελλο Μπίκου ενω δεν έχουμε βρει ποτέ αντιπαλο τον ΓΣ Ασπροπύργου.

Όλες οι παραπάνω ομάδες είναι πολύ ισχυρές και ο στόχος της εδραίωσής της Σκακιστικής Άνοιξης στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αττικής θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: