Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Σχολικά Πρωταθλήματα Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής - Δελτίο Τύπου



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άνοιξη Αττικής, 15.03.2010

Με συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε ακόμη και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαρτίου 2010 στα Εκπαιδευτήρια Β. Καργάκου (Λεωφόρος Δροσιάς – Σταμάτας 25Α, Σταμάτα) το 1ο Ατομικό και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής 2010 με συνδιοργανωτές το αθλητικό σωματείο Σκακιστική Άνοιξη , τα Εκπαιδευτήρια Β. Καργάκου και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.)    Πιο συγκεκριμένα, στους ατομικούς αγώνες συμμετείχαν 236 μαθητές και μαθήτριες και στους ομαδικούς αγώνες 14 ομάδες από ολόκληρο το φάσμα των σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, των Δήμων και των Κοινοτήτων της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, αποδεικνύοντας το πλούσιο σκακιστικό δυναμικό της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και τη σωστή αναπτυξιακή δουλειά, η οποία γίνεται από τα σκακιστικά σωματεία και τους δασκάλους του σκακιού, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η διοργάνωση εξελίχθηκε εύρυθμα και με πνεύμα ευγενούς άμιλλας και η ολοκλήρωσή της βρήκε ευχαριστημένους τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τους γονείς τους.

Η «Σκακιστική Άνοιξη» ευχαριστεί για την καθοριστική συμβολή τους στην οργανωτική επιτυχία του 1ου Ατομικού και Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής 2010 τους εκλεκτούς φίλους μας κ. Ηλία Δαλιάνη (Α.Ο. «Τρεις Αστέρες» ’89), ο οποίος με την τεράστια εμπειρία του στη διοργάνωση μαθητικών πρωταθλημάτων στάθηκε πολύτιμος σύμβουλος για μας και αναντικατάστατος αρωγός στην προσπάθειά μας, τον κ. Δημήτριο Σιαμίδη (Α.Σ. Λαυρίου), το σκακιστικό πατέρα των μαθητών και των μαθητριών από το Λαύριο, που εντυπωσίασαν με τις πολλές διακρίσεις τους στους αγώνες, ο οποίος με τη γνώση και την ψυχραιμία του αντιμετώπισε αποτελεσματικά εν τη γενέσει του κάθε πρόβλημα, και τον κ. Λιμβέριο Αγγελάκη (Ε.Ο.Α.Ο. Νικαίας «Ο Φυσιολάτρης»), Πρόεδρο της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., ο οποίος κάλυψε πρόθυμα με υλικό του σωματείου του τις επιπλέον ανάγκες, που δημιούργησε η πέρα από κάθε πρόβλεψη συμμετοχή στους αγώνες.

Ως άνθρωποι του σκακιού ευχαριστούμε θερμότατα τα Εκπαιδευτήρια Β. Καργάκου για την άριστη φιλοξενία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, την οποία προσέφεραν τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, που αγωνίστηκαν, όσο και στους γονείς τους, που υπομονετικά τους συνόδευσαν, και για την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης. Αισθανόμαστε πραγματικά ευγνώμονες, διότι τα Εκπαιδευτήρια Β. Καργάκου ενέταξαν στην πολύπλευρη προσφορά τους στα παιδιά και την καλλιέργεια του σκακιού.

Τέλος, ως ενεργοί πολίτες της Ανατολικής Αττικής ευχαριστούμε θερμότατα το διακεκριμένο μετεωρολόγο και Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαο Καντερέ, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του στους αγώνες και έτεινε ευήκοον ους στις προτάσεις μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του σκακιού στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.


«Σκακιστική Άνοιξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: