Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Κύπελλο "Σπύρος Μπίκος": Ξεκινάμε με Εστία!

Με τη συμμετοχή 73 ομάδων συνολικά ξεκινά αυτή την Κυριακή 18/10 το Ομαδικό Κύπελλο "Σπύρος Μπίκος".

Φέτος, για πρώτη φορά το Κύπελλο Μπίκου διεξάγεται σε τρεις κατηγορίες , με την ομάδα μας να συμμετέχει στην Α' Κατηγορία. Μάλιστα ξεκινάμε την πρώτη αγωνιστική εντός έδρας με την Εστία Νέας Σμύρνης , τη νικήτρια της περυσινής διοργάνωσης του Μπίκου! Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον εν λόγω σωματείο.

Μία άλλη καινοτομία που εφαρμόζει η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. φέτος είναι ότι για τη συμμετοχή των ομάδων στην Α' Κατηγορία οι ομάδες πρέπει να συμμετέχουν στους αγώνες με τουλάχιστον τέσσερις σκακιστές με ελληνικό έλο πάνω από 1700 σε κάθε αγώνα. Στόχος των αλλαγων αυτών (οι οποίες είναι εναρμονισμένες στο πνεύμα της πρότασης που είχε καταθέσει ο σύλλογός μας για την συγκεκριμένη διοργάνωση) είναι η μεγαλύτερη ομοιογένεια δυναμικότητας μεταξύ των αγωνιζόμενων σωματείων και σκακιστών και κίνητρο για διάκριση για σωματεία κάθε δυναμικότητας σε κάθε κατηγορία.

Πιο αναλυτικά:

Στην κατηγορία μας θα συμμετέχουν 16 ομάδες από όλες σχεδόν τις κατηγορίες (Α Εθνική , ΠΟΑ , Β, Γ Εθνική και Α' Τοπική) και ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα έντονος.

Στην Β' Κατηγορία( ή οποία είναι η μεγαλύτερη με 40 ομάδες) , συμμετέχουν πρώτες ομάδες σωματείων από όλες τις κατηγορίες επομένως ο συναγωνισμός θα είναι και εδώ υψηλός ενώ

στη Γ' Κατηγορία συμμετέχουν οι αναπληρωματικές ομάδες σωματείων υψηλότερων κατηγοριών με ορισμένες ομάδες από τις τοπικές κατηγορίες.

Αναλυτικά οι κληρώσεις του πρώτου γύρου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: