Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Παρτίδες του Carlsen στην ΚΙνα

(Ακόμη πιο ψηλά -φωτό- στοχεύει ο το νέο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου σκακιού!)



Θρίαμβος του Carlsen στην Κίνα! Με σκόρ 8/10 (+6 =4) και πέντε νίκες διαφορά από τον δεύτερο Topalov (!) o 19χρονος Νορβηγός κατέκτησε το πανίσχυρο τουρνουά στη Nanjing της Κίνας και μάλιστα με απόδοση που ξεπέρασε το 3000 έλο!

Ταυτόχρονα με τις νίκες του αυτές έγινε μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία που φτάνει το 2800 στο Έλο (Μετά τους Kasparov ,Kramnik , Anand και Topalov) και μάλιστα ο νεότερος που καταφέρνει κάτι τέτοιο! (Επόμενος υποψήφιος για να ξεπεράσει το 2800 είναι ο Aronian που βρίσκεται ήδη στο 2792!)

Είναι χαρακτηριστικό ότι επικράτησε επί όλων των αντιπάλων του και μάλιστα αρκετά πειστικά (μάλιστα επί του Jakovenko δύο φορές!) , έχασε ευκαιρία νίκης με τον Wang Yue με τα μαύρα, ενώ δεν κινδύνευσε σε καμία από τις παρτίδες του!

Πολλοί θεωρούν ότι ο θρίαμβος αυτός οφείλεται στη σκληρή προπόνηση με τον καλύτερο σκακιστή όλων των εποχών Garry Kasparov. Μπορούμε να φανταστούμε την ψυχολογική πίεση στην οποία βρίσκονται οι αντίπαλοι του Carlsen καθώς νιώθουν ότι αντιμετωπίζουν τον ίδιο το Garry και το ρεπερτόριό του!

Αυτό τον παράγοντα αναγνωρίζει ως μέρος της επιτυχίας του και ο ίδιος ο Carlsen σε συνέντευξή του

Ακολουθούν δύο όμορφες παρτίδες του Carlsen. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ολοκληρωτικό παιχνίδι του λευκού , με σταθερότητα και ακρίβεια υπολογιστή , που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίστασης στους αντιπάλους του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: