Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

2η στην Αττική η Σκακιστική Άνοιξη!


Η Σκακιστική Άνοιξη κατά την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων της δεύτερης θέσης. Στη φωτογραφία από αριστερά:

Λογοθέτης Σωτήρης(1/4) Βακάλης Άγγελος (Άνοιξη Β) , Γκορίτσας Χρήστος(4/5) , Σκαπέρδας Κωστής (1.5/3) , Σιγάλας Φραγκίσκος (4/5) Κωστόπουλος Βαγγέλης (3/3)

την απονομή έκανε ο κ. Χρήστος Πιλάλης



Νέα σημαντική επιτυχία για το σύλλογό μας , αυτή τη φορά στο Διασυλλογικό Rapid! Οι δυο ομάδες μας κατέλαβαν τη δεύτερη και την ένατη θέση στην Αττική στους αγώνες που έγιναν το Σάββατο 7/11 στο Δήμο Φυλής. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε και φέτος η πρώτη ομάδα της ΑΕΚ ενώ τρίτη κατετάγη η ομάδα το ΣΟ Παγκρατίου.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν πάντως με τον καλύτερο τρόπο για τις ομάδες μας. Η Α' ομάδα μας (Λογοθέτης,Γκορίτσας,Σκαπέρδας,Σιγάλας,Κωστόπουλος) κέρδισε με μεγάλη δυσκολία και αρκετή δόση τύχης την τεταρτη πέρυσι ομάδα του ΣΟ Μοσχάτου (σσ από παραδρομή γράφτηκε αρχικά ότι το Μοσχάτο τερματισε δεύτερο ,δευτερη όμως ήταν η Α' Ομάδα του Πανιωνίου , ζητάμε συγγνώμη για το λάθος) , ενώ η Β' ομάδα (Ανάγνου,Παπαδόπουλος,Κοκόση ,Βακάλης) ηττήθηκε από την ομάδα των Τριών Αστέρων.

Στο δεύτερο γύρο η Άνοιξη Α' κέρδισε και πάλι οριακά με 2.5-1.5 τον ΣΟ Περιστερίου ενώ η Άνοιξη Β' πήρε ΒΥΕ.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι φάνηκαν οι πρώτες αδυναμίες του συστήματος της αρχικής κατάταξης (Seed) με βάση την προκήρυξη (Τελική κατάταξη των ομάδων στην περυσινή βαθμολογία και μετά καμία πρόβλεψη για τις υπόλοιπες) Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Α' και η Β' ομάδα μας (να έχει το προτελευταίο seed number ) να είναι πιό κάτω και από την τέταρτη ομάδα άλλου συλλόγου με Μ.Ο. Έλο 1000! Είναι σαφές ότι πλέον πρέπει οι ομάδες να κατατάσονται αρχικά με βάση το Μ.Ο. Έλο καθώς το υπάρχον σύστημα δεν είναι το ίδιο αντικειμενικό.

Στον τρίτο γύρο η Άνοιξη Α' βελτίωσε την εικόνα της κερδίζοντας άνετα τον ισχυρό ΦΟΝ Ηρακλείου με 3-1 , ενώ και η Άνοιξη Β' επικράτησε της ΑΕΚ Γ'

Στον τέταρτο γύρο η πρώτη ομάδα μας ήρθε αντιμέτωπη με την ΑΕΚ Α' , στο ματς που θα έκρινε τον πρωταθλητή . Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς μετά τη γρήγορη νίκη του Χρήστου Γκορίτσα επί του Θωμά Μίχου στην 2η σκακιέρα ενώ ο Φραγκίσκος Σιγάλας ήταν από νωρίς διαφορά πάνω με τον Κοσμά-Λέκκα. Δυστυχώς όμως η συνέχεια του ματς δεν ήταν το ίδιο καλή. Ο Κώστας Μουτούσης επικράτησε του Σωτήρη Λογοθέτη στην 1η σκακιέρα , ο Φραγκίσκος έχασε την παρτίδα του ενώ και στην 3η σκακιέρα (Γρηγοριάδης-Σκαπέρδας) ο μαύρος με αρκετές ανακρίβειες έχασε ένα ισόπαλο φινάλε. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 υπέρ της ΑΕΚ , με τους ενωσίτες να αγκαλιάζουν την πρώτη θέση. Την ίδια στιγμή η Β' Ομάδα μας πέτυχε σημαντική νίκη επί του Πανελληνίου με 3.5-0.5 , σκαρφαλόνωντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Στον πέμπτο γύρο η κληρωτίδα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στις ομάδες μας καθώς βρεθήκαν αντιμέτωπες μεταξύ τους με αποτέλεσμα να ανταγωνίζονται οι αθλητές μας για μία θέση στην πρώτη τριάδα , κάτι που δεν ήταν καθόλου ευχάριστο ψυχολογικά (Σε περίπτωση που κληρωνόμασταν με άλλες ομάδες και με δύο νίκες θα μπορούσαμε να έχουμε και τις δύο ομάδες μας στην τριάδα) .

Στο πρώτο τραπέζι αγωνίστηκαν (για 10 δευτερόλεπτα περίπου!) η ΑΕΚ και το Παγκράτι. Η ομάδα του Παγκρατίου(Δρακόπουλος , Βαλντέν,Τεπελένης ,Γεωργοπούλου) , παρότι με νίκη θα μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα , προτίμησε να σιγουρέψει μία θέση στην πρώτη τριάδα προτείνοντας ισοπαλίες σε όλες τις σκακιέρες. Οι παίκτες της ΑΕΚ δέχτηκαν φυσικά αμέσως , καθώς έτσι εξαφάλιζαν τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Οι ομάδες μας τήρησαν το fair play και μετά από μισάωρη μάχη σε όλες τις σκακιέρες η Άνοιξη Α' επικράτησε της Β' ομάδας με 4-0 , κατακτώντας τη 2η θέση καθώς υπερτέρησε στα κριτήρια του Παγκρατίου. Μαζί μας ισοβάθμησαν και οι Τρεις Αστέρες , που όμως έμειναν εκτός μεταλλίων (4η θέση).


Συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές καθώς οι αγώνες κύλισαν ομαλότατα και χωρίς καθυστέρηση σε ένα πολύ ευχαριστο περιβάλλον.


Αναλυτικά τα αποτελέματα κάθε γύρου και ανα σκακιέρα μπορείτε να δείτε εδώ
η Τελική βαθμολογία εδώ


ΥΓ. Δυστυχώς την επόμενη μέρα το πρωί , η ομάδα μας καταβεβλημένη από την κούραση των αγώνων και με αρκετές απουσίες σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες , ηττήθηκε για μία ακόμη φορά με 4.5-3.5 από την Α.Ε.Π. στα Μελίσσια. Τις νίκες για την ομάδα μας σημείωσαν οι Γκορίτσας , Σιγάλας και ο νεαρός Κωνσταντίνος Βαλαντάσης , ισοπαλία η Δανάη Κοκόση , έχασαν οι Λογοθέτης,Σκαπέρδας, Κοκκινογένης και Δημήτρης Σκυλάκος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από που προκύπτει το fair play το οποίο μπαίνει μάλιστα σε αντίθεση με τα 10 δευτερόλεπτα της άλλης συνάντησης; Από το μισάωρο της συνάντησης;!! Αν η ομάδα Α δεν νικούσε την Β με 4-0 θα τερμάτιζε 2η; Το δελτίο τύπου βλέπει τα πράγματα πολύ υποκειμενικά!

Skakistiki Anixi είπε...

Αγαπητέ "ανώνυμε"

Το fair play προκύπτει από το γεγονός ότι οι παρτίδες παίχτηκαν όλες κανονκά. Αν η Β ομάδα κέρδιζε με οποιοδήποτε σκορ θα έβγαινε 2η. Επίσης αν η Α ομάδα κέρδιζε (όπως και έκανε) με 4-0 ή 3.5-0.5 θα έβγαινε 2η.

Το Παγκράτι καλά έκανε και έκανε ισοπαλία ,το αποτέλεσμα αυτό εξυπηρετούσε ιδίως την Άνοιξη. (Αν κέρδιζε θα βγαίναμε το πολύ τρίτοι) Αυτό που γράφτηκε δεν αποτελεί καμία μομφή ενάντια στο Παγκράτι , απλά μία έλλειψη φιλοδοξίας για κάτι καλύτερο.

Τώρα η ανάρτηση 1) δεν αποτελει δελτίο τύπου 2) ασφαλώς και τα βλέπει από τη μεριά του συλλόγου μας. Αν διαβάσετε και προηγούμενα σχόλια , έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εμείς δεν είμαστε αντικειμενικό site , τα βλέπουμε τα πράγματα υπό το πρίσμα της ομάδας μας.