Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ματς-Ραπιντ Μπανίκα-Καπνίση !


Σκακιστική συνάντηση κορυφής
στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων:
Χρίστος Μπανίκας και Σπύρος Καπνίσης
σε ένα συναρπαστικό ματς γρήγορου σκακιού !

(Δελτίο Τύπου)

Μια μεγάλη σκακιστική αναμέτρηση διοργανώνεται στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Δευτέρα 30 Μαϊου, από τις 5 μ.μ., στο πλαίσιο των Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων του 1ου Διεθνούς Σκακιστικού ΠολιτιστικούΦεστιβάλ που θα γίνει στην Κέρκυρα από 18-27/6/2011.

Δύο κορυφαίοι Έλληνες γκραν μαίτρ, ο Χρίστος Μπανίκας και ο Σπύρος Καπνίσης θα συναντηθούν στην «Τεχνόπολις»  για να παίξουν ένα ματς γρήγορου σκακιού 4 παρτίδων .

Το ματς αναμένεται με πολύ ενθουσιασμό από όλους τους φίλους του σκακιού και προβλέπεται συναρπαστικό, για το λόγο αυτό θα υπάρχει ειδική οθόνη  στην οποία οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξή του.


Ο Χριστόδουλος Μπανίκας γεννήθηκε το 1978. Υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης στο γρήγορο σκάκι (2002), 8 φορές πρωταθλητής Ελλάδος (2001-6, 2008-9) και 3 φορές σε ηλικιακές κατηγορίες (1990 κάτω των 12, 1993 κάτω των 16 και 1996 κάτω των 20), 4 φορές χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων (1996-8). Στην Ολυμπιάδα των Πνευματικών Αθλημάτων στο Πεκίνο το 2008, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στο μπλιτς.

Είχε πολλές επιτυχίες με την Εθνική Ελλάδος στις 8 Ολυμπιάδες που έπαιξε μέχρι τώρα και σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ διακρίθηκε και με την Εθνική Νέων κάτω των 16 ετών όταν αυτή κατέκτησε την 2η θέση παγκοσμίως το 1994. Το κορυφαίο του ELO ήταν 2617 (Μάρτιος 2010). Συμμετείχε σε ματς επίδειξης μπλιτς εναντίον του Kasparov το 2001.

Ο Σπύρος Καπνίσης γεννήθηκε το 1981 και έχει σπουδάσει χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Έχει κατακτήσει δύο πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων-εφήβων το 1993 (κάτω των 12) και το 1996 (κάτω των 16). Πρωταθλητής Μεσογείου στο 1ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ανδρών στην Βηρυττό το 2003.

Κατέκτησε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Ανδρών το 2008 ενώ στο Πρωτάθλημα Ανδρών 2010 που έγινε τον Δεκέμβριο κατέκτησε την 2η θέση, μισό βαθμό πίσω από τον 9 φορές πρωταθλητή Ελλάδος Βασίλη Κοτρωνιά, όντας ο μόνος που κέρδισε τον φετινό πρωταθλητή.


Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 1ου Διεθνούς Σκακιστικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πανέμορφη Κέρκυρα από 18 - 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Marbella, υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. Πρόκειται για μια μοναδική, σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργάνωση που συνδυάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα σκακιστικών αγώνων με σημαντικά έπαθλα, πολιτιστικές εκδηλώσεις,  διασκέδαση και διακοπές υψηλού επιπέδου.
Ομιλίες με συζήτηση, σεμινάρια, βραδιές θερινού κινηματογράφου, ολοήμερη τουριστική περιήγηση του νησιού, συναυλίες, θεματικές βραδιές, ειδικά θεματικά δείπνα, όπως Κινεζικό, Αρχαίο Ελληνικό και Σκακιστικό, συνθέτουν ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και συναρπαστικό.
Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις για τα συνοδά μέλη, όπως εργαστήρια τοπικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα χορού, μαθήματα μπριτζ και πολλές άλλες δραστηριότητες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του σκακιού, να παίξουν συναρπαστικά παιχνίδια στον παιδότοπο και στην πισίνα, να διαγωνιστούν αλλά και να δημιουργήσουν ανακαλύπτοντας τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους διασκεδάζοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: