Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΣΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 5-7

Σπουδαία νίκη μέσα στο Χαλάνδρι πήρε η ομάδα μας! Νίκησε τον τοπικό Σ.Ο. Χαλανδρίου με σκορ 7-5 , παρότι βρέθηκε αρχικά να χάνει με 4-0. Πολύ καλή προσπάθεια παρά την ήττα από τον Σπύρο Σιδέρη στην πρώτη εμφάνιση του με την ομάδα καθώς έφτασε πολύ κοντά στο ματ. Σπουδαία η νίκη της Έλλης στη σκακιέρα Κ16 που σήμανε την αντεπίθεση της ομάδας μας. Στα αξιοσημείωτα ήταν και η επανεμφάνιση του "Mr 100%" Κώστα Ανάγνου ο οποίος κέρδισε και σήμερα διευρύνοντας το ρεκόρ του με την ομάδα στο 16/16! Οι νίκες στις υπόλοιπες ανδρικές σκακιέρες ήρθαν μάλλον φυσιολογικά καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν φανερή (Οι αντίπαλοι είχαν την σημαντική έλλειψη στην πρώτη σκακιέρα του Ηλία Πετράκη). Ισόπαλος ήρθε μόνο ο Βαγγέλης Κωστόπουλος , παρότι πέρασε και αυτός από κερδισμένη θέση. Ισοπαλία , όταν όμως όλα είχαν κριθεί (6.5-4.5 τότε το σκόρ) σημείωσε η Υβόννη Μανωλαράκη , η οποία αγωνίστηκε και αυτή για πρώτη φορά με την Άνοιξη.

Ήρωας της συνάντησης ήταν για την ομάδα μας ο δωδεκάχρονος Άγγελος Βακάλης , ο οποίος αγωνίστηκε άρρωστος και άυπνος -παρότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά το άνοιγμα ,μάζεψε όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει για να ανατρέψει την κατάσταση και να χαρίσει έναν υπερπολύτιμο πόντο στην Άνοιξη. Σύσσωμο το Δ.Σ. της Σκακιστικής Άνοιξης και όλοι οι συμπαίκτες του τον ευχαριστούμε για την αυταπάρνηση την οποία επέδειξε για να βοηθήσει την ομάδα και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης:

ΣΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

1. Πασσάκος Γ. - Γκορίτσας Χρήστος(Μ) 0-1
2. Παναγούλιας Η - Λογοθέτης Σωτήρης(Λ) 0-1
3.Ζήβας Κώστας - Σκαπέρδας Κωστής 0-1
4. Δευτεραίος Π. - Κωστόπουλος Βαγγέλης 1/2
5. Κοσμάς Χρ. - Ανάγνου Κώστας 0-1
6. Δευτεραίου Αρετή - Μανωλαράκη Υβόννη 1/2
7. Κούκα Αθ. - Πετροπούλου Ελένη 1-0
8. Παππά Ευγ. - Βαλή-Σαράφογλου Έλλη 0-1
9.Κουντούρης - Κοκκινογένης Χρήστος 1-0
10.Στάμος - Χατζηαθανασίου-Καρακάσης Δημήτρης 1-0
11.Ραχμανίδης - Βακάλης Άγγελος 0-1
12.Μπράβος - Σιδέρης Σπύρος 1-0

Αρχηγός της ομάδας μας ήταν ο Σωτήρης Λογοθέτης ενώ διαιτητής ήταν ο
Γιάννης Γεωργιάδης.

Να σημειωθεί ότι με αυτή τη νίκη η ομάδα μας διεύρυνε το ρεκόρ της στα Πρωταθλήματα Κατηγοριών της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. έχοντας πλέον 23νίκες και μία ισοπαλία σε 24 αγώνες!

Στα αποτελέσματα του ομίλου μας , η Εστία Νέας Σμύρνης , σε ένα ματς για γερά νεύρα πήρε μεγάλη νίκη εκτός έδρας με 7-5 επί του Σ.Ο. Παγκρατίου.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη και για τους Τρεις Αστέρες με 7-4.5 επί των Ποντίων Μελισσίων , που παράταχθηκαν και με κενή σκακιέρα.

Έτσι η βαθμολογία του ομίλου μας είναι

1.Σκακιστική Άνοιξη 2 (7πόντοι)
2. Τρεις Αστέρες 2 (7)
3. Εστία Νέας Σμύρνης 2 (7)
4. Σ.Ο. Παγκρατίου 0 (5)
5. Σ.Ο. Χαλανδρίου 0 (5)
6. Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων 0 (4.5)

Ο δεύτερος γύρος (17/10)

Σκακιστική Άνοιξη - Α.Ε.Π. Μελισσίων
Εστία Νέας Σμύρνης - Α.Ο. Τρείς Αστέρες
Σ.Ο. Παγκρατίου - Σ.Ο. Χαλανδρίου



Στα αποτελέσματα από τις άλλες κατηγορίες ξεχωρίσε η νίκη του Πειραϊκού επί του Πανελληνίου με 6.5-5.5 στον ΠΟΑ , ενώ νίκες χωρίς αγώνα στη Β' Τοπική πήραν η Σαλαμίνα και το Λαύριο (οι αντίπαλοί τους δεν εμφανίστηκαν...)

Στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. www.essnachess.gr είναι ήδη αναρτημένα τα περισσότερα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων , ενώ μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχουν αναρτηθεί σε αυτήν όλα τα φύλλα αγώνος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι κοντράραν στα προγνωστικά την Άνοιξη όταν αυτή είχε 22νίκες και μία ισοπαλία; Μάλλον εκτός των άλλων πρέπει να σταματήσουν και το ΠΡΟ(ΠΟ)!

Χρήστος Γκορίτσας είπε...

Σεμνάαα! :-)
Φέτος μας περιμένει ένα ντέρμπι κάθε αγωνιστική!
ΥΓ: Υποκλίνομαι στην Έλλη και στον Άγγελο! Παιδιά, είστε τεράστιοι!