Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Καλλιθέα Χαλκιδικής-Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων

(Φωτό: Το είδαμε και αυτό! , Σκακιστές με Νούμερα στις Φανέλες!)


Ξεκίνησε χθες με τον πρώτο γύρο των αγώνων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συλλόγων το οποίο διεξάγεται στο Ξενοδοχείο "Αθως" στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Χαρακτηριστικό της πρώτης μέρας ήταν οι πολλές εκπλήξεις καθώς πολλά από τα κορυφαία ονομάτα δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν επί σαφώς κατώτερων αντιπάλων (Grischuk , Aronian , Vallejo , Sutovsky , Smirin , Bologan κ.α.)

Φανταστικό το ξεκίνημα για τους Έλληνες σκακιστές , με τους Βαφειάδη και Γαλόπουλο Νίκο να σημειώνουν ισοπαλίες με τα Μαύρα με αντιπάλους τους Landa(!) , Vl. Potkin ενώ ισόπαλη έληξε και η παρτίδα Κανακάρης - Fridman.

Gurnarsson - Adams , μετά την 9η κίνηση του Λευκού!


H παρτίδα βγήκε από Ιταλική Παρτίδα. Ο Λευκός έπαιξε 8.θ3 (Αντί για το πιό φυσιολογικό 8.Πε1) και η παρτίδα συνεχίστηκε 8..Ιβ6 9.Αβ5. Πριν δείτε όλη την παρτίδα (Πρώτος γύρος παρτίδα 55 στo viewer των αγώνων) , μπορείτε να μαντέψετε την καινοτομία του Adams που ακολούθησε;

Όλες οι παρτίδες ζωντανά , από το pgn-viewer του Ανδρέα Ανδρέου

http://ecc2008.chessdom.com/live-games/

2 σχόλια:

Skakistiki Anixi είπε...

Απ' ότι φαίνεται η σελίδα μας έχει γίνει τόσο δημοφιλής που δέχτηκε διαφημιστικά σχόλια - spam από εντελώς άσχετες σελίδες! Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο θα χρειαστεί να μπλοκάρουμε τα σχόλια για ένα μικρό διάστημα.

Skakistiki Anixi είπε...

O Μαύρος έπαιξε ..Ιβ8!!Ν

Το ε5 δεν πέφτει καθώς ο μαύρος έχει ..Βδ5

Ο Μαύρος απειλεί ..γ6 και να πάρει τους δύο αξιωματικούς

οπότε ο Λευκός προτίμησε να παίξει δ4 ε4
Ιδ2 ζ5 και ο μαύρος κινητοποίησε την πλειονότητα των πιονιών του.