Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Νέα σκακιστικά site

Στη φωτογραφία (από το επίσημο site του ΣΟΝΦ) ο αθλητής της Άνοιξης Βαγγέλης Κωστόπουλος ξεκινά την προσπάθειά του στο φετινό 4ο Κλειστό του Σ.Ο. Ν.Φιλαδέλφειας

Σήμερα παρουσιάζουμε μερικά ελληνικά σκακιστικά site τα οποία δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες και ίσως έχουν διαφύγει της προσοχής σας...




http://www.sonf.gr/

Η επίσημη ιστοσελίδα του Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας. Περιλαμβάνει το (ιδιαίτερα προσεγμένο) ιστορικό του συλλόγου, φωτογραφικό υλικό ,ενημέρωση για τις εκδηλώσεις του σωματείου και συνοπτική ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο διεθνές σκάκι. Ευχάριστη στο μάτι η μορφή της ιστοσελίδας, δίνει υποσχέσεις για το μέλλον.


http://spkfylis.googlepages.com/

Η ιστοσελίδα του Σ.Π.Κ. Φυλής. Προβάλλει τους Νεανικούς αγώνες τους οποίους διοργανώνει ο σύλλογος της Φυλής.

http://www.leroschess.gr/

To site είναι ήδη έτοιμο , ένα χρόνο πριν την τέλεση του πρώτου Διεθνούς Τουρνουά στο νησί της Λέρου!

http://greekchesspolitics.wordpress.com

Για την περιγραφή τoy site δίνουμε το λόγο στον ίδιο το διαχειριστή του.. (Δρεπανιώτης)

"Ο σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι (κυρίως) η διατύπωση και συζήτηση θεμάτων πολιτικής σχετικών με το ελληνικό σκάκι. Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα εφόσον ασχολούνται με την ουσία του θέματος και δεν εκτρέπονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις κλπ. Σχόλια εκτός θέματος, υβριστικά κ.ο.κ. όμως, θα διαγράφονται χωρίς δεύτερη κουβέντα μόλις γίνονται αντιληπτά. Ο καθένας μπορεί σήμερα να φτιάξει το διαδικτυακό του σπίτι και να ανοίξει τις πόρτες του για όλο τον κόσμο για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι υποχρεωμένος και να ανέχεται στο χώρο της ευθύνης του τον κάθε κακότροπο ή κακόβουλο…"

http://me.diachess.com/greekchessphotos/

To blog του karpidis μετακόμισε σε νέο server! Με την ιδιότητά του Ανδρέα Κοντοκάνη ως διαιτητής σε διεθνή τουρνουά , του δίνεται η ευκαιρία να "συλλάβει" όμορφες στιγμές από ελληνικές και διεθνείς παρτίδες. H συμβολή του συγκεκριμένου ιστότοπου για το ελληνικό σκάκι είναι σημαντική -και θεωρώ υποτιμημένη.
http://korydalloschess.gr/

Το blog του Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού είναι άλλη μία ελληνική ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται ο Ανδρέας Κοντοκάνης. Παρατηρούμε στη σελίδα αυτή την πρωτοτυπία να δημοσιεύονται οι ασκήσεις των προπονητικών τμημάτων , προφανώς με σκοπό την εμπέδωσή τους από τους μαθητές! Πέρα από αυτό , η σελίδα είναι καλά σχεδιασμένη και καλαίσθητη.

http://aopefkis-chess.blogspot.com

To blog του - νεου -σκακιστικού τμήματος του Α.Ο. Πεύκης (Αττικής)

http://opyrgoschessmag.wordpress.com/

Ιστορικό ενός παλιού σκακιστικού περιοδικού ( "Ο Πύργος")

http://kappachess.wordpress.com/

Καλύπτει τα τουρνουά "Κάππα" που διοργανώνει ο Σ.Ο. Καλλιθέας

http://www.somitilinis.gr/

O επίσημος ιστότοπος του Σ.Ο. Μυτιλήνης

Σας παρακαλούμε να υποβάλλετε στα σχόλια ιστοσελίδες που έχουν διαφύγει της προσοχής μας.

2 σχόλια:

agelo55soaigaleo είπε...

"καθώς ουδείς άλλος έχει ασχοληθεί με τη φωτογραφία στο ελληνικό σκάκι"
Δεν θέλω να πώ οτι κάνω κάτι σπουδαίο
Αλλά θα μπορούσες να γράψεις "ουδείς άλλος έχει ασχοληθεί τόσο καλά" ξέρω-γω,κάπως πρέπει να σεβόμαστε την όποια προσπάθεια.
http://agelo55blog.blogspot.com/

Skakistiki Anixi είπε...

Ομολογώ είναι εξαιρετικό το blog σου, με πολλές καταπληκτικές φωτογραφίες-πορτραίτα!(του karpidi έχουν μία πιο χιουμοριστική χροιά) Ελπίζω να δέχεσαι όμως ότι δεν είχα δει τη σελίδα σου μέχρι σήμερα επόμένως το σχόλιό μου ήταν σίγουρα άστοχο (πιθανόν να υπάρχει και τρίτο site με φωτογραφίες απο ξεχωριστές διοργανώσεις) , δεν είχε όμως καμία προθεση να αδικήσει κανένα.

Θα προσπαθήσω να επανορθώσω τάχιστα με νέο post! Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα να αναδημοσιεύσω κάποιες από τις φωτογραφίες σου!